14 Mayıs 2011 10:16

Blok bir halk hareketidir

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak ilk mitingini gerçekleştirdi. Mitingde yapılan konuşmalarda blokun sadece seçim ittifakı olmadığı, blok adaylarının Mecliste ve dışarıda bir halk hareketi ile birlikte halkın iktidarını kurma çabasında olacakları vurgulandı.Blokun  Adana Bağımsı

Blok bir halk hareketidir
Paylaş

Blokun  Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak’ın, ilk seçim mitingine on binlerce kişi katıldı. Alanda toplanan kitle hep bir ağızdan demokratik taleplerini dile getirdi. Mitinge Blokun Mardin Milletvekili Adayı ve DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut, Blokun Mersin Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de katıldı.

Ozan Diyar ve MKM müzik grubunun müzik dinletisi ile başlayan mitingde ilk söz alan BDP Adana İl Başkanı Zeki Karataş Kürtçe yaptığı konuşmada, halkların kardeşliğine vurgu yaptı.

İMREK: BOZLAK TÜM HALKLARIN ADAYIDIR

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, mitinge katılanları Kürtçe, Arapça ve Türkçe selamladı. Türkiye’de seçimlerin dünyada ve Türkiye’de ayaklanmaların olduğu bir döneme denk geldiğini ifade eden İmrek, Türkiye’nin statükoyu yıkmak için, Kürtlerin eşit haklar temelinde yaşaması için seçime gittiğini söyledi. Blokun bunun için kurulduğuna dikkat çeken İmrek, Blokun seçimle sınırlı bir çalışma olmadığını söyledi. Adana’da sanayiinin bitirildiğine ve işsizliğin her geçen gün arttığına dikkat çeken İmrek, “Hani bunlar Türkiye’yi yukarılara taşımışlardı. Hani bunlar çıraklığı kalfalığı aşıp usta olmuşlardı. Bunların ustalığı daha çok işsizlik daha çok hırsızlık demek, Arap’ın Nusayri’nin Kürt’ün hakkını vermemek demek, işçiyi, Kürt’ü Alevi’yi yok saymak demek” diyerek, mitinge katılanlara AKP’nin politikalarına dur deme çağrısında bulundu.

Kürtlerin taleplerinin Türkiye’nin demokratikleşmesine yönelik talepler olduğunu söyleyen İmrek, “Bu ülkede eğer Kürtler demokratik ve eşit koşullarda yaşayacaklarsa, işçiler açlık ve sefalet değil daha iyi koşullarda yaşayacaklarsa, öğrenciler şifrelerle ayrımcılığa tabi tutulmayacaklarsa, çocuklar bebekler açlıktan ölmeyecekse, ırgatlar 20 liraya gün boyu çalışmayacaksa, bu ancak Türklerin ve Kürtlerin demokratik halk cumhuriyetinde olacak” dedi. Murat Bozlak’ın tüm ezilenlerin, Kürtlerin, işçilerin, emekçilerin Alevilerin adayı olduğunu söyleyen  İmrek, Adanalıları Bozlak’a sahip çıkmaya çağırdı.

ERGUT: ANAYASASYI AKP VE CHP'YE YAPTIRMAYACAĞIZ

EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut ise yeni seçilecek meclisin anayasa yapacağını söyledi. Yeni anayasayı AKP ve CHP’ye yaptırmayacaklarını dile getiren Ergut, talepleri anayasal güvence altına almak için Emek, Demokrasi Özgürlük Blokunun çaba sarf edeceğini söyledi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak ise yıllardan beri bu topraklarda süren kardeşliğin yıkılmak istendiğini belirtti. Hiç kimsenin bu birliği bozmaya hakkı olmadığını vurgulayan Bozlak, bu kardeşliği hep beraber koruyacaklarını söyledi. Alana toplanan binlerin sadece bir bağımsız adayı desteklemek için gelmediğine vurgu yapan Bozlak, ‘Bu bir halk hareketidir. Burada toplananlar da bu hareketin gövdesidir” diye konuştu.

BOZLAK: KARDEŞÇE YAŞADIK

 Murat Bozlak, “Adana’da biz Arap, Kürt ve Türk olarak hep kardeşçe yaşadık. Bunu bozmak istediler. Bunu bozmak isteyenler şu anda nerede? Onlar şimdi Ankara’dalar” diyerek sözlerine başladı. Demokrasi ve barış mücadelesinde kadının emeğine dikkat çeken Bozlak, “Kadınlar, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin olmazsa olmazıdır. Çünkü hep öndeydiler. Barışı en ön saflarda yer alan anneler ve kadınlar getirecektir” dedi. AKP’ye yüklenen Bozlak, BDP’ye yönelik uygulanan baskı ve tutuklama politikalarına dikkat çekerek, baskılar karşısında mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Bozlak konuşmasını bitirmeden önce siyasi ve askeri operasyonları aralıksız sürdüren AKP iktidarını ve Kürtlerin 10 demokratik talebine kulaklarını tıkayan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı protesto etmek için miting alanını dolduran on binleri oturmaya davet etti.

HALKIN TALEPLERİ ÖNEMLİ

DTK Eş Başkanı ve Blokun Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Türk, konuşmasını Kürtçe ve Türkçe yaptı. Kürtlerin taleplerini tüm dünyanın bildiğini söyleyen Türk, Orta Doğu halklarının özgürlük için ayakta olduğunu ve Kürtlerin özgürlüğün yolunu açacağını vurguladı. “Hep barış dedik duymadılar, paslı kulakları açacağız” diyen Türk, Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur, Kürt vatandaşlarımın sorunu vardır” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Türk, “Bugün Kürtler var mıdır, yok mudur tartışması yapmıyoruz. Çünkü Kürtler artık hak mücadelesi veriyor. Biz bundan sonra çözümü tartışıp, konuşarak, yollara düşeceğiz” dedi. AKP hükümetinin “açılım” politikalarına değinen Türk, “Açılım dediler zindanlar doldu, açılım dediler mezarlar doldu. Açılımı bizim halkımızın özgürlük mücadelesi getirecek. Akan özgürlük selinin önünde hiç kimse duramayacaktır” diye konuştu. Türk, Kürt Dil Bayramı’nı da kutladı. 12 Haziranda yapılacak genel seçimlerin önemine vurgu yapan Türk, “Bu seçimde halkımızın, devrimci ve demokratik kesimlerin iradesinin ortaya çıkması önemlidir. Bizim için vekillik ya da parlamentoya gitmek önemli değil. Ancak biz sadece sizin taleplerinizi dile getirmek, iradenizi temsil etmek için orada olacağız” dedi. Türk’te Bozlak’a destek istedi. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SUNU - Onlarla aynı gemide değiliz

SONRAKİ HABER

Bölge’de can kayıpları devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...