06 Temmuz 2013 14:08

Milli Kütüphaneyi bitirme girişimleri

TÜRK Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Kültür Bakanının önce Milli Kütüphane Başkanını, ardından Başkan Yardımcısı ve Daire Başkanını görevden aldığına dikkat çekerek, “Milli Kütüphaneyi bitirmek için bunlar yeterli gelmedi ki şimdi de 6 Şube Müdürünü göre

Milli Kütüphaneyi bitirme girişimleri
Paylaş

TÜRK Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Kültür Bakanının önce Milli Kütüphane Başkanını, ardından Başkan Yardımcısı ve Daire Başkanını görevden aldığına dikkat çekerek, “Milli Kütüphaneyi bitirmek için bunlar yeterli gelmedi ki şimdi de 6 Şube Müdürünü görevden aldı” dedi. Kartal, kütüphanede mesleki eğitim almış kimsenin kalmadığına dikkat çekti.
“Milli Hafıza Durdu!” başlığı ile görevden almalara tepki gösteren Kartal, Milli Kütüphanelerin amacının, “Bir ülkede, yazılı, basılı ve elektronik olarak üretilen her şeyin gelecek nesiller için toplanması, saklanması ve bilgi üretimi için hizmete sunulması” olduğunu hatırlattı.

MESLEKİ EĞİTİMLİ YÖNETİCİ KALMADI

Kültür ve Turizm Bakanlığına Ömer Çelik’in atanmasından sonra yaşanan görevden almalara dikkat çeken Kartal, önce Milli Kütüphane Başkanının, ardından Başkan Yardımcısı ve daire başkanlarının görevden alındığını hatırlattı. Kartal, “Sanırım Milli Kütüphaneyi bitirmek için bunlar yeterli gelmedi ki şimdi de 6 Şube Müdürü görevden alındı. Görevden alınanların Kültür ve Turizm Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığında görevlendirilmesiyle, yönetici olarak görev yapan mesleki eğitim almış kişi kalmadı” dedi.
Kartal Bakan Çelik’e de seslenerek, “Sayın Bakan kütüphaneciler, sizden Milli Kütüphanenin siyasi etki alanından çıkartılmasını, koleksiyonun zenginleştirilmesi ve özerk bir yapıya kavuşmasını beklerken bu yapılanları anlayamıyoruz” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tİiyatro dünyasında bir vodvil/fars:

SONRAKİ HABER

Fazıl Say, açık hava tiyatrosunda sahne aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...