06 Temmuz 2013 11:34

Sivas’tan Gezi ve Lice’ye

SİVAS Madımak Otel’de 35 kişinin yakılarak katledilmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Katliamda yakınlarını kaybeden aileler, dün de 20 yıl önce 6 Temmuz günü evlatlarını defnettikleri Karşıyaka Mezarlığı’ndaydı.Civarda bulunan ağaçları ve mezarları sulayan annelerin gözyaşları hiç dinmedi. Anmada konuşan PSAK

Sivas’tan Gezi ve Lice’ye
Paylaş

Civarda bulunan ağaçları ve mezarları sulayan annelerin gözyaşları hiç dinmedi. Anmada konuşan PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül, “Yıllardır söylüyoruz. Bir daha tekrarlıyoruz. Sivas Katliamı ‘bin operasyon yaptık’ diyenlerin katliamıdır” dedi. Roboski’den, Lice’ye, Gezi’ye, Sivas’a; katliam politikalarının sürdüğüne vurgu yapan Bülbül, “Biz bugün bu katliam zihniyetine karşı birleşmeyeceğiz de ne zaman birleşeceğiz. İşte tam da bugün birlik olma zamanıdır. Çünkü devlet bütün katilleri her fırsatta serbest bırakmanın planlarını yapıyor. Gelin birlik olalım hep birlikte yürüyelim bu zihniyetin üzerine” diye konuştu.
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Başkanı Hüseyin Mat da, Almanya’da bulunan gurbetçi Aleviler olarak tüm Avrupa’da mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti. Sivas’ın sorumlularının AKP kurucuları olduğunu ifade eden Mat, “biz adalet mücadelemizi sürdüreceğiz. AKP’den adalet beklemiyoruz. Ancak bu dava mahşere kalmayacak, hesabı sorulacak” dedi.

‘ÜZERLERİNE YÜRÜYELİM’

Aileler adına konuşan Hikmet Özkan ise, Başbakan Erdoğan’ın Alevilere yönelik politikalarının yansıması olarak yeni katliamların ortaya çıktığını söyledi. “Başbakanın kullandığı dili, böyle inancı biz kabul etmiyoruz. Şeriatı kendi istediği gibi tarif ediyor. Senin inandığın dini kabul etmiyoruz” diyerek Erdoğan’ın inançlara yönelik baskılarına tepki gösterdi. Evlatlarının katillerinin ve dönemin sorumlularının yargılanması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Özkan, “yezide, Muaviye karşı, onların düzenine karşı, bizler ehlibeyt olup yürüyeceğiz üzerlerine” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hopa protesto davasında beraat

SONRAKİ HABER

Kemiklerimizi verin önce!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...