05 Temmuz 2013 10:39

Batman, ‘Adım At’ dedi

Batman’da binlerce kişi hükümete ‘kalıcı barış için adım at’ çağrısı yaptı.Belediye çay bahçesinde toplanan binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata’nın da katıldığı yürüyüşte, ‘Hükümet Adım At’ ve ‘Lice&r

Batman, ‘Adım At’ dedi
Paylaş

Belediye çay bahçesinde toplanan binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata’nın da katıldığı yürüyüşte, ‘Hükümet Adım At’ ve ‘Lice’de demokratik çözüm sürecini bozmak isteyen katilleri kınıyoruz’ pankartları taşındı.

Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen BDP Batman İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa çözüm sürecinde gelinen 2. aşamanın hükümetin sorumluluklarını içerdiğini belirterek, “Demokrasi, özgürlük ve eşitlik sorunu yalnızca Kürtlerin değil, tüm ezilenlerin, farklı kimliklerin mücadele gerekçesidir. 40 yılı aşkındır süren özgürlük mücadelesi, haklı taleplerin kazanılması yönünde olumlu bir zemin oluşturdu” dedi. Hükümetin karşılaması gereken ana talebin Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması olduğunu söyleyen Çarboğa taleplerini şöyle sıraladı: “Başta hastalar olmak üzere tüm tutsaklar serbest bırakılsın. Karakol, baraj ve HES yapımları durdurulsun. Askeri yığınak son bulsun. Asker, polis, akrep, TOMA, panzer halkın içinden kışlalara ve karakollara çekilsin. Ana dilinde eğitim başlatılsın ve ana dilinin kullanılması önündeki tüm engeller kaldırılsın. TMK ve antidemokratik yasalar kaldırılsın. Koruculuk kaldırılsın. Seçim barajı düşürülsün.

Daha sonra söz alan BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat ise, “Hükümete adım at demek zorunda kalmamalıydık. Hükümet hangi adımları atacağını biliyor. Devlet demokratik siyaset kanallarını açık tutmak zorundadır. İnkar ve asimilasyondan vazgeçilmelidir” dedi. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar tecavüzlere karşı ayakta

SONRAKİ HABER

Grup Yorum bugün Açıkhava’da!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...