05 Temmuz 2013 10:49

İşçiler eylem yapınca ödeme sözü verdi

Çankaya Belediyesi'nde çalışan kadrolu, İmar AŞ ve Belde AŞ bünyesinde çalışan işçiler ödenmeyen alacakları ve haklarının iyileştirilmesi için Genel-İş öncülüğünde iş bırakıp, sokağa çıktı. Belediye Başkanı Bülent Tanık da işçilerin eylemine katıldı; önce halay çekti, s

İşçiler eylem yapınca ödeme sözü verdi
Paylaş

Çankaya Belediyesinde çalışan işçiler, 4 yıldır alamadıkları alacakları, iş sözleşmesine uyulmaması ve taşeronlaşmaya karşı bugün iş bırakarak yönetimi uyardı. Sabah saatlerinde Çankaya Belediyesi Kolej Kampüsünde toplanan Genel-İş üyesi işçiler halay ve sloganlarıyla sesini yükseltti. İş bırakma eylemine DİSK ve Genel-İş Genel Başkanı Kani Beko da katıldı. Eylem yerine daha sonra Belediye Başkanı Bülent Tanık da geldi. Tanık ve Beko işçilerle halaya durdu.

Otobüs üzerinden konuşan Bülent Tanık, 4 buçuk yıl önce çalışanlarının başının dik olması, kendisine güven duyması için söz verdiğini söyledi. Bugüne kadar işçileri zor durumda bırakacak hiçbir şey yapmadığını belirten Tanık, “Belediye olarak çok yol kat ettik. Göreve geldiğimizde bir enkaz almıştık, şu anda büyük bir ilerleme gösterdik. İlerleyişimiz sizin devrimci oluşunuz, sol kimliğinizin yansımasıyla oldu. Zaman zaman bana karşı eylem yapabilecek duruma geldik. Bu beni mutlu ediyor” dedi.

‘MÜCADELEMİZ SEFALETE KARŞI’

Tanık, çalışanlarla arasında bazen iletişim kopuklukları olduğunu belirtirken, “Ben halkın arasında gezen bir başkanım. Bazen birbirimizi duyamıyoruz. Fakat biz beraberiz. Çalışanların sefalet içinde yaşamaması için mücadele ediyorum” dedi.

Çok büyük sorunların bulunduğunu, en önemlisinin işsizlik olduğunu söyleyen Tanık, Çankaya ilçesinde bile büyük bir işsizliğe dikkat çekti. Çalışanlara karşı verilen sözleri yerine getirme, ekonomik dengeyi koruma gibi sorumlulukları olduğunu belirten Tanık, bunun da karşılıklı sabır ve hoşgörüyle olacağını söyledi. Tanık, işçilerin ortaya koyduğu tepki karşısında kendilerinin başını öne eğerek saygı duyduğunu, emekten yana da haksızlık yapılmasına asla izin vermeyeceklerine vurgu yaptı.

ALACAKLAR ÖDENECEK, PEKİ TİS SÜRECİ?

Türkiye’de Çankaya Belediyesi'nden daha iyi çalışma koşulları olan başka bir belediye olmadığını savunan Tanık, varsa da o seviyeye çıkmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Tanık, İmar AŞ. ve Belde AŞ. bünyesinde çalışan taşeron işçilerinin alacaklarının tamamının gün içerisinde ödeneceğini açıkladı.

Tanık bu haberin ardından önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde yeniden aday olacağını ilan ederken, destek istedi. Tanık daha sonra kadrolu işçilere de 2 maaş ikramiye verileceğini duyurdu. Bülent Tanık, geçtiğimiz günlerde tıkanan, neredeyse grev aşamasına gelen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecini ise es geçti. Aracının da aradan çekilmesiyle çıkmaza giren süreçle ilgili yorum yapmayan Tanık, işçilere alacaklarının verilmesi ve başkan adaylığı ile ilgili duruyu yapmakla yetindi.

‘DEMOKRASİDEN YANAYSA OYLARI ONA VERİRİZ’

Kani Beko da işçilerin sınıf mücadelesine yakışan ahlak ve disiplin çerçevesinde tepkilerini ortaya koyduğunu belirterek, bu yüzden de teşekkür etti. Belediye Başkanı Tanık’ın da işçilerden yana tavır aldığını belirten Beko, “Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İşçilerin iş kazasıyla ölmemesi için taşeronlaşmanın kaldırılmasını istiyoruz. Yerel seçimlerde belediye işçileri ve halk farklı oy kullanır. Kriterleri farklıdır. Belediye başkanı demokrasiden, insan haklarından yanaysa oyları buraya veririz” dedi. Kani Beko da Bülent Tanık gibi TİS sürecine değinmedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yarın Gezi Parkı'na!

SONRAKİ HABER

TFF, yabancı oyuncu sayısında 6+0+4 kararını değiştirmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa