22 Şubat 2011 15:44

Çocuğa ölüm tehdidi

URFA Kültür Sanat Merkezi çalışanı 14 yaşındaki F. G. isimli çocuk, polisin kendisine fiziki şiddet uyguladığını, cezaevine atmak ve ölümle tehdit ettiğini belirterek İHD’ye başvurdu.F.G, çalıştığı işyerinden çıkarken sivil giyimli polisler tarafından durdurulduğunu ve kendisine “Elimizde eylemlerde çeki

Çocuğa ölüm tehdidi
Paylaş

URFA Kültür Sanat Merkezi çalışanı 14 yaşındaki F. G. isimli çocuk, polisin kendisine fiziki şiddet uyguladığını, cezaevine atmak ve ölümle tehdit ettiğini belirterek İHD’ye başvurdu.
F.G, çalıştığı işyerinden çıkarken sivil giyimli polisler tarafından durdurulduğunu ve kendisine “Elimizde eylemlerde çekilmiş videoların, poster ve pankart taşırken çekilmiş fotoğrafların var” denilerek tokatlandığını, ölümle ve cezaevine atılmakla tehdit edildiğini iddia etti. Kendisini durduran polislerden Y. isimli TEM amirinin, “Bir daha oralara gitme, nerede bir eylem varsa oradasın. Poster taşırken, marş okurken, slogan atarken görüntülerin var elimizde “ diyerek kendisine tokat attığını söyleyen F.G, “Ben de giderim size ne dedim. Bunun üzerine bana hakaret ettiler. ‘Seni öldürür cezaevinde çürütürüz’ dediler. Sizi tutan ne dediğimde, ‘terbiyesizlik etme’ dediler” dedi.
 

ÇOCUK ÇOCUKTUR!

F.G’nin müracaatını alan İHD Urfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, 14 yaşındaki bir çocuğu bu şekilde hedefe koymanın bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Babaoğlu, “Eylemi ne olursa olsun çocuk çocuktur ve reşit değildir” dedi. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

‘Oğlunuz Erdal’ Çaycuma’da izlendi

SONRAKİ HABER

Askerde ölen Kaşıkçı olayı aydınlatılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...