04 Temmuz 2013 10:30

‘Ayrımcılığa karşı filmler’e çağrı

UÇAN Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Proje Programı çerçevesinde desteklenen “Aynı Çatı Altında” projesi devam ediyor. Proje, Anadolu’da yıllardır farklı kimliklerle bir arada yaşayan kadınların hem cinsiyet hem de kültürel kimliklerinden dolayı y

‘Ayrımcılığa karşı filmler’e çağrı
Paylaş

UÇAN Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Proje Programı çerçevesinde desteklenen “Aynı Çatı Altında” projesi devam ediyor. Proje, Anadolu’da yıllardır farklı kimliklerle bir arada yaşayan kadınların hem cinsiyet hem de kültürel kimliklerinden dolayı yaşadıkları ayrımcılıklara dikkat çekecek. Uçan Süpürge bu projeyle; aynı çatı altında yaşayan halklardan kadınların bir aradalığını hatırlatacak, bu tarihsel birlikteliğin yazılı ve sözlü kültürü nasıl oluşturduğunu, coğrafyamızdaki çoksesliliğin bir gereği olarak barış dilinin kurulması gerektiğini bir kez daha anlatacak.
 Proje; Anadolu’da yüzyıllardır birlikte yaşayan toplumlarda kadınların yaşadığı sorunları gündeme getirmeyi hedefliyor.  (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Katalunya’dan sinema seçkisi

SONRAKİ HABER

Avrupa Ligi’nde kuralar çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...