04 Temmuz 2013 09:31

Ağbaba’dan şiddet mağduru sağlık emekçilerine destek

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da özel bir hastanenin acil servisinde görevli doktor Özgül Gürbüz Topal’a yönelik saldırıyı kınadı. Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlığı ‘alınıp satılan bir meta’ haline getirdiğini belirten Ağbaba, sağlık çalışanlarını değersizleştir

Ağbaba’dan şiddet mağduru sağlık emekçilerine destek
Paylaş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da özel bir hastanenin acil servisinde görevli doktor Özgül Gürbüz Topal’a yönelik saldırıyı kınadı. Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlığı ‘alınıp satılan bir meta’ haline getirdiğini belirten Ağbaba, sağlık çalışanlarını değersizleştirip bu tip olayları tetiklemesine sebebiyet verdiğini söyledi.

Sağlık emekçilerine yönelik saldırıların artış göstermesine tepki gösteren Ağbaba, konuyla ilgili Malatya’daki tüm yetkilileri göreve çağırdı. Ağbaba, siyasi iktidarın ‘sağlıkta devrim yaptık’ açıklamasının gerçekçi olmadığını ve acil servis ve polikliniklerde yaşanan aksaklıkların sorumlusu olarak sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesine sebep olduğunu ifade etti. Ağbaba, “Şiddetin sona erdirilmesi için daha kapsamlı bir mücadele planı hayata geçirilmelidir. Malatya’daki olayın da dikkatle araştırılması gerekiyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Koruculuk geri dönüşleri engelliyor

SONRAKİ HABER

PKK'den 'misilleme' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...