04 Temmuz 2013 08:39

Cam Ambalaj işçileri grevde

Selüloz-İş Sendikasında örgütlü Cam Ambalaj Sanayi A.Ş. işçileri bugün Tuzla’da ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarında iş bıraktı. Eskişehir Cam Ambalaj Sanayi A.Ş.’de, 250, her iki fabrikada ise toplamda 430 işçi iş bıraktı.SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZSelüloz-İş Genel Başkan Yardımcıs

Cam Ambalaj işçileri grevde
Paylaş
Samim Kerem Sayin

SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ

Selüloz-İş Genel Başkan Yardımcısı İlhan Aktaş, yaklaşık 6 aydır yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde bugün geldikleri noktada sendikanın 200 TL zam teklifine karşı işverenin en son teklifinin 135 TL olduğunu belirterek patronun kendi tekliflerine baştan beri yanaşmadığını söyledi. İşverenin bu tutumu karşısında sendika olarak çalışanların menfaatleri doğrultusunda grev hakkını kullanmak zorunda kaldıklarını söyleyen Aktaş “Mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. İşverenin bir an önce aklını başına alıp işçilerin haklı taleplerine cevap vermesini umuyoruz. Biz de süreci bu şeklide bitirmekten yanayız” diye konuştu.

ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK

Türk-İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç ve Kristal-İş Şube Başkanı Erdal Akyazı fabrika önüne gelerek greve destek verdi.
Türk-iş Bölge Temsilcisi Kılıç, mecbur bırakıldıklarında grev silahını en yi şekilde kullanacaklarını söyleyerek “Cam Ambalaj Sanayi A.Ş. işçilerinin bu haklı mücadelesinde her zaman emirlerindeyiz, her türlü desteği vermek bizim asli görevlerimizden biri” dedi.

Kristal-İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, işçilere başarılar diledi. Akyazı, Türkiye’de şu anda iki tane büyük grevin olduğunu ve bu grevlerin de hükümet tarafından başarısız kılınmaya çalışıldığını söyledi. Kristal-İş olarak işçilerin başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Akyazı grevin başarılı sonuçlandırılması için birlikte hareket etmeleri gerektiğini ve “zaferin direnen emekçinin olacağını” söyledi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Mısır'da yaşananlar kaygı vericidir

SONRAKİ HABER

Lice dosyasındaki gizlilik kararı kaldırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...