04 Temmuz 2013 06:49

İşçiler belediyenin kapısına dayandı

Genel İş üyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri yaptıkları yürüyüşle belediyeden toplu sözleşme süreci için adım atmasını istedi.Genel İş 1,2,3 Nolu şubelerin çağrısıyla Konak Pier önünde toplanan işçiler sloganlarla  Büyükşehir binası önüne yürüdü.

İşçiler belediyenin kapısına dayandı
Paylaş

Genel İş 1,2,3 Nolu şubelerin çağrısıyla Konak Pier önünde toplanan işçiler sloganlarla  Büyükşehir binası önüne yürüdü. Binlerce işçinin katıldığı yürüyüşte İZELMAN şoförleri, “Herkes için adalet! Ücretlerde yüzde 40, sosyal haklarda yüzde 50 kesinti istemiyoruz” yazılı pankart taşırken, İZENERJİ işçileri de, “Ücrette adalet istiyoruz” ve “Açlık sınırında değil, insanca yaşanacak ücret istiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI

Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı, Büyükşehir yetkililerinden cevap gelmemesi durumda eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Genel İş’in örgütlü olduğu Çiğli, Aliağa, Konak ve Karabağlar’da sözleşmelerin yüzde 17 ile 25 arasında imzalandığını hatırlatan Sarı, “Adım adım grev uygulamasına doğru giderken yıllardır hizmet vermiş olduğumuz ve vermeye devam edeceğimiz İzmir halkının mağdur olmaması için Büyükşehir belediyesi yetkililerini adım atmaya çağırıyoruz” dedi.

Genel İş 1 No’lu Şube Başkanı Fikret Ocak, ücret farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, “Yüzde 20 eksik çalışanlar sıfırlanmalı, yüzde 40 eksik çalışanların durumu bir takvime bağlanmalı, sosyal haklar ise eşitlenmelidir” dedi.
Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı da, “Biz rant istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Ne yapacaksak 10 bin kişi ile yaparız” dedi.

Açıklamanın ardından işçiler büyükşehir binası önünde oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından şube başkanlarını arayan belediye yetkilileri,  cuma günü 14.30’da görüşme talebinde bulundu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘İnsanlık suçu yargılanmalı’

SONRAKİ HABER

Bursa’da operasyon: 16 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...