03 Temmuz 2013 17:00

Taksim Dayanışması: Haklılığımız kanıtlandı

Taksim Dayanışması, İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin Taksimle ilgili bütün projeleri iptal ettiği hatırlatarak,“Sürdürülen mücadelemizin haklılığı kanıtlanmıştır” denildi.Taksim Dayanışması, Taksim Yayalaştırma Projesi ve Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası projesi dahil bütün projel

Taksim Dayanışması: Haklılığımız kanıtlandı
Paylaş

Taksim Dayanışması, Taksim Yayalaştırma Projesi ve Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası projesi dahil bütün projelerin, İstanbul 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesine ilişkin Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yaptı. Taksim Dayanışması adına açıklamayı okuyan Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şube Sekreteri Başak Özer, devam eden yargı sürecine rağmen, inşaatın ihalesinin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Yüklenici firma tarafından inşaat çalışması başlatılmış, Taksim Gezi Parkı bu hukuksuz inşaatın şantiyesi haline gelmiştir” dedi.

‘KARAR DÜN İLETİLDİ’

27 Mayısta hukuksuz bir şekilde Gezi Parkı’nda bulunan ağaçların iş makineleriyle kaldırıldığını hatırlatan Özer, “Sonrasında hepimizin yakından takip ettiği hukuksuzluklar devam ederken, yargı süreci de beraberinde sürdürüldü. Bu süreç sonucunda gelinen noktada, İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin 6 Haziran 2013 tarihinde aldığı karar ile İmar Değişiklikleri iptal edilmiş ve mahkeme tarafından alınan gerekçeli karar tarafımıza bugün iletilmiştir” diye konuştu.

Mahkeme kararında, plan notlarında yer alan Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası’nın ihyası ile ilgili hükmün çağdaş şehircilik ilkelerine ve planlama tekniklerine uygun olmadığı, kamu yararı gözetmediği sonucuna varıldığını söyleyen Özer, “Bu karar, Taksim Dayanışması’na destek veren tüm yurttaşlarımızca sürdürülen mücadelenin haklılığını kanıtlamıştır. Kazanımlarımızın takipçisi ve güvencesi olmaya devam edeceğimizi duyuruyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Amcor işçileri greve çıktı

SONRAKİ HABER

Hükümete ortak komisyon önerisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...