03 Temmuz 2013 13:15

Doğa düşmanı yasa iptal edilsin

ADANA Barosu, Adana Tabip Odası, ZMO, Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Elektrik piyasasında inşaatına başlanmış olan tesislere yeni lisans verilmesinin önünü açan yönetmeliğin iptali için dava açtı.Adana Adliyesi önünde bir araya gelen kurumlar adına açıklama yapan Avukat İsmail Hakkı Atal, çıkartılan yö

Doğa düşmanı yasa iptal edilsin
Paylaş

ADANA Barosu, Adana Tabip Odası, ZMO, Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Elektrik piyasasında inşaatına başlanmış olan tesislere yeni lisans verilmesinin önünü açan yönetmeliğin iptali için dava açtı.
Adana Adliyesi önünde bir araya gelen kurumlar adına açıklama yapan Avukat İsmail Hakkı Atal, çıkartılan yönetmelikle işgalin ve doğa katliamının önünün açıldığına dikkat çekti. Yönetmelikle birlikte yasal olarak lisansı iptal edilen tesisler için inşaatı başlamışsa yeni lisans verileceğini aktaran Atal, hülle yolu ile şirketlerin önünün açıldığını söyledi. Yönetmelikle daha önce açılmış lisans iptal davalarının önünün kesileceğini dile getiren Atal, yönetmeliğin yasaları hiçe saydığını vurguladı. Mersin Hatay arasında 28 adet termik santral projesi olduğuna dikkat çeken Atal, bu termik santraller kurulursa insanların ya öleceğini ya da bölgeyi terk etmek zorunda kalacağını ifade etti. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aliağa’da ilk forum gerçekleşti

SONRAKİ HABER

Ethem’in adı artık parkta yaşayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...