03 Temmuz 2013 13:14

Aliağa’da ilk forum gerçekleşti

ALİAĞA halkı, Demokrasi Platformu öncülüğünde ilk forumunu Zeytinli Park’ta gerçekleştirdi.  Aliağa’nın bir işçi kenti olduğunu vurgulayan bir kadın bu nedenle Aliağa’nın sesinin daha çok çıkması gerektiğini belirtti. Eşiyle kavga ederek evden çıktığını ifade eden başka bir kadın ise eşini, &ld

Aliağa’da ilk forum gerçekleşti
Paylaş

ALİAĞA halkı, Demokrasi Platformu öncülüğünde ilk forumunu Zeytinli Park’ta gerçekleştirdi.  Aliağa’nın bir işçi kenti olduğunu vurgulayan bir kadın bu nedenle Aliağa’nın sesinin daha çok çıkması gerektiğini belirtti. Eşiyle kavga ederek evden çıktığını ifade eden başka bir kadın ise eşini, “Ücretlerinize zam için eylem yapıyordunuz, sürekli yasalar geçiyor sokağa çıkmıyorsunuz” diyerek eleştirdiğini belirtti.
1994 doğumlu İlke Kılınç, gençlerin ve kadınların eylemleri sahiplendiğini dile getirdi. Kılınç, “Türkiye’de ve dünyada eylemlerin taleplerinin geçmişe göre değiştiğini düşünüyorum. Şimdi öncelikle özgürlük ve demokratik taleplerimizi istiyoruz” dedi.
Bir genç, örgütsüzlüğe vurgu yapılmasından rahatsız olduğunu ifade ederek, “Halk da örgütlenmelidir. Partilere düşmanlığın bir anlamı yok” dedi.
Ömer Kıyak isimli bir başka Aliağalı da, eylemlerde bayrak taşınmasını eleştirdi.
Sinan Uğur ise, “Aliağa’da da geleceğimize sahip çıkmak zorundayız. Mahalle mahalle işyeri işyeri örgütlenmeliyiz. Termik santrallere, Çaltıdere’nin peşkeş çekilmesine, yolların çukur içinde bırakılmasına da karşı çıkmalıyız” dedi.
Cihat Aktarıcı da, “‘Denizimi, havamı kirletme’ dediğimizde biz de Taksim’dekilerle birlikte direnmiş olacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8 ‘Gezi’ sürgünü, 66 soruşturma

SONRAKİ HABER

Doğa düşmanı yasa iptal edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...