22 Şubat 2011 15:43

‘Oğlunuz Erdal’ Çaycuma’da izlendi

12 EYLÜL darbecilerinin 17 yaşında idam ettiği Erdal Eren’in yaşamının ve mücadelesinin anlatıldığı “Oğlunuz Erdal” belgeseli Çaycuma’da gençlerle buluştu.12 Eylül 1980 darbesinin ardından henüz 17 yaşındayken yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’in hayatını anlatan “Oğlunuz Erdal&rdqu

‘Oğlunuz Erdal’  Çaycuma’da izlendi
Paylaş

12 EYLÜL darbecilerinin 17 yaşında idam ettiği Erdal Eren’in yaşamının ve mücadelesinin anlatıldığı “Oğlunuz Erdal” belgeseli Çaycuma’da gençlerle buluştu.
12 Eylül 1980 darbesinin ardından henüz 17 yaşındayken yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’in hayatını anlatan “Oğlunuz Erdal” belgeseli Çaycuma Kültür ve Sanat Evi Derneği’nde izlendi. Büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşan izleyiciler “Oğlunuz Erdal” belgeselini ilgiyle izlendi.  Gençler, belgeseli köylerde de izleteceklerini belirttiler.
Çaycuma Kültür ve Sanat Evi Derneği Başkanı Ömer Yılmaz, “12 Eylül darbesiyle ülke karanlık bir döneme girdi. Henüz 12 Eylül darbesiyle hesaplaşılmadı. Erdal Eren için gözyaşı döken Başbakan Erdoğan ve AKP hükümeti, ‘12 Eylül darbecilerinde hesap soracağım’ diyerek referandumdan aldığı güçle ‘Torba Yasa’ örneğinde olduğu gibi emekçilere saldırılarını yoğunlaştırdı. Dernek olarak, dünü ve bugünü daha iyi anlayabilmek açısından, “Oğlunuz Erdal”  belgeselini özellikle gençler tarafından izlenmesini amaçladık” dedi.  (Çaycuma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van’da torba yasa paneli

SONRAKİ HABER

Çocuğa ölüm tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...