03 Temmuz 2013 09:39

Çevreciler TPAO hakkında suç duyurusunda bulundu

BATMAN Çevre Gönüllüler Derneği, Batman'da çıkarılan petrolün yarattığı çevre kirliliği nedeniyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) hakkında suç duyurusunda bulundu.Batman Çevre Gönüllüler Derneği üyeleri, bölgenin petrol merkezi olan Batman'da yaşanan petrol kirliliğine kar

Çevreciler TPAO hakkında suç duyurusunda bulundu
Paylaş

BATMAN Çevre Gönüllüler Derneği, Batman'da çıkarılan petrolün yarattığı çevre kirliliği nedeniyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) hakkında suç duyurusunda bulundu.

Batman Çevre Gönüllüler Derneği üyeleri, bölgenin petrol merkezi olan Batman'da yaşanan petrol kirliliğine karşı basın açıklaması gerçekleştir ve petrol kirliliği nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusundan önce Batman Adliyesi önünde yapılan açıklamaya polis müdahale etmek istedi.Yaşanan gerginliğin ardından açıklamayı yapan Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, çevre kirliliğine karşı toplandıklarını belirterek, yıllarca petrol üretimi esnasında meydana çıkan ve derelere akıtılan atıkları tespit edip, yetkilileri basın yoluyla uyardıklarını söyledi. Raman Dağı'nda yaptıkları inceleme ve uyarıların dikkate alınmadığını aktaran Kavuş, TPAO Bölge Müdürlüğü hakkında çevreye ve doğaya verdiği zarar ile yarattığı kirlilik nedeniyle davacı oldukları söyledi.

Ortada görevi ihmal ve çevreyi kasten kirletme suçunun mevcut olduğunu dile getiren Kavuş, "Petrol üretimi esnasında çevrenin kirletilmesi karşısında denetim ve gözetim yükümlülüklerini yerine getirmeyerek, anılan suçu engellendiğinden 5237 sayılı TCK maddesi 257/2'de düzenlenen ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmaktan ötürü TPAO Bölge Müdürlüğü hakkında suç duyurunda bulunuyoruz. Suçla ilgili elimizde somut bilgi, belge ve görüntüler mevcuttur. Kirliliğin boyutu tahmin edilemez büyüklüktedir. Yıllardır doğamıza yönelik tehlike ve tehditler devam etmektedir" dedi. Bu kirliliğin hem doğa, hem de canlılara büyük zarar verdiğine dikkat çeken Kavuş, şunları söyledi: "Petrol üretimin yapıldığı diğer sahalardan da bize sıkça şikayetler geliyor. Bu suç duyurusundaki amacımız kirletilen alanların bir an önce temizlenmesi ve bir daha çevreye ve doğaya zarar verilmemesidir. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Önlemler alınmazsa gerekirse 10 kez daha suç duyurusunda bulunmaktan çekinmeyeceğiz. Üretime yatırım yaptıkları gibi TPAO'nun evrenin kirletilmemesine de yatırım yapması gerekmektedir. Bugün kirletilen geleceğimizdir. Yetkilileri doğamızı kirletmemeleri için bir kez daha uyarıyoruz."

Açıklamanın ardından çevreciler TPAO hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geçerek, suç duyurusunda bulundu.(BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

'Şu inşaatı durdurun'

SONRAKİ HABER

Sendikalar kriminalize ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...