02 Temmuz 2013 10:46

'Tecavüzcüleri koruma yargıla'

İstanbul'da bir araya gelen kadınlar tecavüzcülerin korunmasına tepki gösterdi. Çeşitli siyasi partilerin ve kadın kurumlarının çağrısıyla Kadıköy Boğa’da bir araya gelen çok sayıda kadın, Yoğurtçu Parkı’na yürüdü. Bingöl’de 16 yaşındaki E.A’ya, Denizli’de H.İ’ye İstan

'Tecavüzcüleri koruma yargıla'
Paylaş

Kadınlar adına açıklama yapan EMEP İstanbul İl Yöneticisi Sema Barbaros, Bingöl’de tecavüzcü askerlerin, Denizli’de H.İ’ye tecavüz eden akrabasının, İstanbul’da ev işçisini kaçırıp tecavüz edenlerin serbest bırakılmasını kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Tecavüzcülerin devlet tarafından korunduğuna dikkat çeken Barbaros, kadınların tecavüze ve onları koruyanlara karşı seslerini yükseltmeye devam edeceğini vurguladı.

FORUM YAPTILAR

Açıklamanın ardından forum yapan kadınlar, mücadele deneyimlerini tartıştı. Avukat Sevda Çetinkaya, Fethiye davasının da avukatlığını yaptığını belirterek, “Adalet mekanizmasının ülkemizde erkekten yana işlediğini Fethiye davasında gördük. Davanın  açılabilmesi 4 yıl sürdü. Tecavüz davalarında sanıklar değil, müvekkiller yargılanıyor” dedi.

Ev İşçileri Sendikası Başkanı Serpil Kemalbay, göçmen ev işçilerinin uğradıkları taciz ya da tecavüzleri kimseyle anlatamadığını, göçmen ev işçilerinin çoğunun sınır dışı edilmekten korktuğu için yaşadıklarını sakladığını anlatan Kemalbay, “Mücadeleyi bu kadınlarla dayanışarak büyütmeliyiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HaliçPort'a iki teklif

SONRAKİ HABER

Tacizci polis hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...