01 Temmuz 2013 13:46

Tüzel: Bütün katliamlar araştırılsın

İSTANBUL Milletvekili Levent Tüzel Mecliste yaptığı konuşmada, CHP’nin katliamların dosyalarının yeniden açılmasına dair meclis araştırması isteğini desteklediğini belirtti.Milletvekili Levent Tüzel, konuşmasına bütün katliamlarda hayatını kaybedenleri ve Madımak’ta otelde yakılan 35 kişiyi anarak başladı. Katliamları aydınla

Tüzel: Bütün katliamlar araştırılsın
Paylaş

Milletvekili Levent Tüzel, konuşmasına bütün katliamlarda hayatını kaybedenleri ve Madımak’ta otelde yakılan 35 kişiyi anarak başladı. Katliamları aydınlatmanın demokratik gelecek ve demokrasi mücadelesi açısından vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Tüzel, “Aslında dönemin halklarını birbirine düşürmeye dönük ve darbe planlarını yürütmeye dönük bu saldırılar, komplolar gerçek anlamıyla ortaya çıkartılmalı ve failleri yargılanmalıdır. Bu suçlarda zaman aşımı işlememelidir” dedi.

İNANÇ EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Madımak Katliamı’yla Alevilerin her yerde örgütlenerek laik bir ülke, demokratik bir toplum, eşit yurttaşlık hakkı diyerek mücadelelerini yükselttiklerini dile getiren Tüzel, “Bu mücadeleler sonucu AKP Hükümeti de açılım ve çalıştaylar yapmıştır. Ama Alevi inancına hakaret edilen, Alevi inancından siyasetçilerin yuhalandığı ya da tu kaka edildiği, Alevi inancından yurttaşların rencide edildiği, hakaret edildiği bir devlet anlayışıyla aslında bu çalıştaylar yapılmıştır. Gerçekte bir sorunu çözmek, bir inanç eşitliği sağlamak, din, vicdan, ibadet hürriyetine, özgürlüğüne saygı gösteren bir tutumla hareket etmek değil; aksine, burada yine dini ve inançları istismar etmeye dönük bir politika güdülmüştür” diye konuştu.

HALKIN NE DEDİĞİ ORTADA

Konuşmasında Lice’de askerlerin halka ateş açmasına da değinen Milletvekili Tüzel, “Kimileri sırtlarından vurulmuş ve Medeni Yıldırım isimli bir yurttaşımız bu açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiştir. Burada da yalana sarılmıştır, bunun arkasında başka bir komplonun, uyuşturucu şebekelerinin olduğu söylendi. Oysa demokratik, barışa dayalı çözüm iradesi bu ülkede olacaksa halkın ne dediği ortadadır” dedi.

KOMİSYON BAĞIMSIZ OLMALI

Bütün katliamların araştırılmasını isteyen Tüzel, “Bugün sadece Meclis komisyonu da değil, Hükümetin sultası altında değil, bağımsız bir komisyonca tarihteki işlenmiş bütün bu katliamlar aydınlatılmalı ve sorumluların halka hesap vermesi sağlanmalıdır. Tabii ki en son Lice’de işlenmiş insanlık suçu da dahil olmak üzere. CHP Grup önerisi de yerindedir ve bu doğrultuda Meclis araştırması komisyonu kurulması sağlanmalıdır.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irak damga vurdu, İspanya şaşırtmadı

SONRAKİ HABER

‘Tarihe AVM’ projesi bugün ihaleye çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...