01 Temmuz 2013 11:30

Neler öğrendik?

Halk olarak 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren direnmeyi kendimize iş edindik ve direniş gösterdik. Neye ve kime direniş gösterdiğimizi bütün dünya anladı, bir tek belgesel sevdalısı basınımız ve AVM sevdalısı Başbakanımız anlamadı. Yıllarca bizi birbirimize düşüren meğer bizim devletimizmiş. Bizi yalnız olduğumuza inandıran, gü&cce

Neler öğrendik?
Paylaş
Bir okur

Halk olarak 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren direnmeyi kendimize iş edindik ve direniş gösterdik. Neye ve kime direniş gösterdiğimizi bütün dünya anladı, bir tek belgesel sevdalısı basınımız ve AVM sevdalısı Başbakanımız anlamadı. Yıllarca bizi birbirimize düşüren meğer bizim devletimizmiş. Bizi yalnız olduğumuza inandıran, güçsüz ve zayıf olduğumuzu vurgulayan meğer bizim devletimizmiş. Her yerdeydik, hep birlikteydik!
Gördünüz mü kadınlarımızı, yaşlılarımızı, gençlerimizi, babalarımızı, çocuklarımızı? Kırmızı elbiseli kadını gördünüz mü? Tekerlekli sandalyeden kalkıp duran büyük adamı? Davulcu Vedat’ı? V For teyzeyi? Eşcinselleri? Gitar çalan çocuğu? Duran adamı? Mehmet’i, Abdullah’ı, Ethem’i?
Yahu ne kadar güçlüymüşüz! Temel Reis’in kolundaki kası oluşturan hücrelerin toplamıymışız da haberimiz yokmuş! Biz buradayız dedikçe, O, meydanlara çıktı. Miting düzenledi. Her gün ayrı bir gafıyla.. Sahi ne diyordu bu adam? Gerçekten konuşacak çok şeyi olduğu için mi alanlardaydı. Yoksa gündemi belirlemek ve çapulcuları bastırmak için mi? Twitter bir sosyal beladır derken Melih Gökçek’i de hesaba katmış mıydı? Yasal çerçevede eylem yaptığınız sürece sorun yok diyordu. Bu halk için tek sorun ‘yasal çerçeveler’ değil miydi zaten. O yasaklardan türeyen yasalarınız. Oysa halk artık kendi manifestosunu yazmak için sokaklara dökülmüştü bile. 1980 askerleri tekrar dirilip 2013 polisleri olarak yeniden mi geçmişti karşımıza?
Kendi gözümle gördüm! İnsanlar, karanfiller atıyordu polislere, TOMA’lara. Her karanfil bir plastik mermi olarak geri dönüyordu bedenlerine. Bu kadar mı birikmiştin bize! Gördün mü neler öğrendik? İnsanların mizah yeteneğinin ne kadar iyi olduğunu öğrendik, cop lobisini öğrendik, aynı hizada yürümeyi öğrendik,  bütün taraftarların birbirine sahip çıktığını öğrendik, uykusuz kalmayı öğrendik, tencere-tavalarla  şarkı yapmayı öğrendik, biber gazına vole atmayı öğrendik, başkaldırmayı öğrendik, medyanın ne olduğunu öğrendik, devrim marşlarını öğrendik, yepyeni sloganlar öğrendik, işçi bareti takmayı öğrendik, vuruldukça ölmemeyi öğrendik!

ÖNCEKİ HABER

BDP, Lice için Meclis araştırması istedi

SONRAKİ HABER

Sentetik büyütülen bebekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...