01 Temmuz 2013 11:19

İzmir’deki anmada barış talebi yükseldi

Aleviler Sivas Katliamı’nın 20. yılında İzmir’de birçok noktada meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Buca’da, Narlıdere’de ve Karşıyaka’da sokaklara çıkan Aleviler bir kez daha katliamın perde arkasının aydınlatılmasını ve sorumluların bulunulmasını istedi.Narlıdere’de Demokrasi Meydanı’nda to

İzmir’deki anmada barış talebi yükseldi
Paylaş

Narlıdere’de Demokrasi Meydanı’nda toplanan Aleviler, Pir Sultan Parkı’na yürüdüler. Narlıdere Emek ve demokrasi güçlerinin de katıldığı eylemde yapılan açıklamada “Artık korkmadan haklarımızı en gür sesimizle haykıracağız. Ne Bingöl’deki tecavüzü ne Lice’deki katliamı ne de Gezi’yi unutmayacağız, unutturmayacağız. Barışa, kardeşliğe bugün hiç ihtiyacımız olmadığı kadar ihtiyacımız var” denildi.

KATLİAM DEVAM EDİYOR

Karşıyaka’da da İZBAN Durağı önünde toplanan Aleviler “Her yer Lice, her yer direniş”, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını atarak yürüdüler.

İş Bankası önünde düzenlenen basın açıklamasında, “Cumhuriyet tarihinde Koçgiri ile başlayan, Dersim ile devam eden Maraş, Malatya, Sivas, Çorum, Gazi katliamlarının toplamı Madımaktır” denildi. Çiğli Pir Sultan Federasyonu Yöneticisi Türkan Boğan yaptığı açıklamada, “Bugün Alevilere dönük fiili katliam sona ermiş görünse de özellikle Başbakanın kullandığı inkar, nefret, şiddet dili ile Aleviliğe ve Alevilere dönük tehdit devam ediyor” dedi. Boğan ‘2. Alevi açılımına’ değinerek, “Bu atraksiyon, Gezi Parkı eylemleriyle Türkiye’de oluşan demokratik muhalefeti güdükleştirmek, Alevilerin bu eylemlere katılmasının önünü kesmek için hazırlanmıştır” dedi. Hükümete seslenen Boğan, “Alevi toplumunun taleplerini demokrasi, hukuk ve adalet bağlamında tanımanızın ve kabul etmenizin ilk ve en önemli ölçütü Madımak Otelini utanç müzesi yapmaktır” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Halk hesabını soracaktır

SONRAKİ HABER

Haydarpaşa’da vagon yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...