01 Temmuz 2013 10:30

Araç muayene hizmetlerinde TİS imzalandı

TÜMTİS Sendikası, TÜVTÜRK Adana İçel Hatay Araç Muayene Hizmetleri Yapım İşletim AŞ’de, sürdürdüğü örgütlenme çalışmasını tamamlayarak Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzaladı.26 Aralık 2012 tarihinde TİS yetkisini alan TÜMTİS işverenle başlattığı toplusözleşme görüşmelerinin

Araç muayene hizmetlerinde TİS imzalandı
Paylaş

TÜMTİS Sendikası, TÜVTÜRK Adana İçel Hatay Araç Muayene Hizmetleri Yapım İşletim AŞ’de, sürdürdüğü örgütlenme çalışmasını tamamlayarak Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzaladı.
26 Aralık 2012 tarihinde TİS yetkisini alan TÜMTİS işverenle başlattığı toplusözleşme görüşmelerinin 164. gününde ise toplu iş sözleşmesini bağıtladı. 28 Haziran 2013 tarihinde Mersin’de imzalanan ve 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak sözleşmeye göre,  işçilerin mevcut ücretlerine 1. yıl: Araç muayene uzmanlarına yüzde 27, müşteri kabul görevlisi destek personeli ve egzoz emisyon teknikerlerinin ücretlerine yüzde 24 oranında zam yapıldı. Ayrıca sözleşmenin 1. ve 2. yıllarında 1 net maaş, 3. yılında ise 2 net maaş tutarında ikramiye ödenecek. Toplam ücretlere net olarak yüzde 32 ile yüzde 32.8 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

SOSYAL HAKLARDA KAZANIMLAR

Yapılan sözleşme ile fazla çalışma ve mesai ücretinin yüzde 70 zamlı ödenmesi imza altına alındı. Ayrıca, ulusal ve dini bayramlar ile hafta tatilinde çalışma durumunda 2 yevmiye tutarında fazla mesai ücreti yüzde 100 zamlı olarak ödenecek. Bunun yanı sıra, 2012 yılına ait tüm işçilere net 350 TL. ödeme yapılacak Yıllık izinlerde iyileştirmeler yapılırken; çocuk, eğitim, yakacak ve giyim yardımını içeren maddelerde anlaşmaya varıldı. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

‘Melih Gökçek ne yapmak istiyor?’

SONRAKİ HABER

Geyve'deki patlamanın zararı tespit ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...