01 Temmuz 2013 09:58

Kadınlar Takvim'i protesto etti

Yalova’da bir kadının sevgilisi tarafından şiddete uğramasını Takvim gazetesinin 30 Haziranda “Nakavt” başlığıyla vermesine tepki gösteren kadınlar gazeteyi Ankara Temsilciliği önünde protesto etti. Kadınlardan birisi eline boks eldiveni giyerken, gazetenin cinsiyetçi politikalar yürüttüğünü belirterek “Takvim

Kadınlar Takvim'i protesto etti
Paylaş
Tamer Arda Erşin

Öğle saatlerinde gazetenin Ankara Temsilciliği önünde buluşan kadınlar, gazete yönetiminin bütün kadınlardan özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Kadınlar “Takvim manşetten özür dileyene kadar gösterilere devam edeceğiz” dedi.

TAKVİM’İ BOKS ELDİVENİYLE BEKLEDİ

“Kadın özgürlüğünü manşetten verin”, “Kadın öldürmeyi oyun mu sandın” ve “Nakavt başlığını atan buraya gelecek” dövizleri taşıyan kadınlar “Takvim sıkıyorsa buraya gel, belden aşağı vurdun” dedi. Boks eldivenleriyle gazeteyi ringe çıkmaya çağıran bir kadın ise yoğun ilgi çekerken kadınların protestosuna erkekler de destek verdi.

Kadınlar adına konuşan Özlem Hepşen, gazetenin manşetinin kabul edilemez olduğunu ve kendilerinden manşetten özür dileyene kadar kararlı bir şekilde protestolarına devam edeceklerini söyledi.

Temsilcilik önünde yetkili biriyle görüşmek isteyen kadınlarla konuşan polis “Gazetede yetkili birisi yok. Araya biz girdik, sizin talebinizi de kendilerine ilettik” dedi. Polisin muhatapları olmadığını söyleyen kadınlar, yetkili birisiyle görüşmek istedi. Bu sefer de Sabah gazetesi’nden bir çalışan kadınlarla konuştu ve “Takvim’de 4 kişi çalışıyor. Şimdi 3’ü izinde ve sadece foto muhabiri burada. O da yetkili değil benimle konuşun” dedi.

Kadınların, gazetenin manşetinin değiştirilerek, kendilerinden özür dilenmesini iletmesi üzerine Sabah çalışanı, kendisinin böyle bir yetkisi olmadığını, bunu İstanbul’a ileteceğini söyledi. Yetkili olmamasına rağmen kendilerini oyalamaya çalışan Sabah çalışanına tepki gösteren kadınlar, gereken yapılana kadar her gün öğle arasında protestolarına devam edeceklerinin altını çizdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hep aynı oyun hep aynı Akit!

SONRAKİ HABER

Ayın Kitabı: Peride Celal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...