14 Mayıs 2011 07:13

İzmir Büyükşehir’e grev kararı asıldı

Genel-İş 1 ve 3 No’lu Şubelerin örgütlü bulunduğu Büyükşehir’e bağlı İzelman AŞ’de, TİS görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle grev kararı asıldı. Altı bin dolayında işçiyi ilgilendiren TİS görüşmeleri 12 Ocak’ta başlamıştı.Grev kararı asılmasından önce, Bü

İzmir Büyükşehir’e grev kararı asıldı
Paylaş

Grev kararı asılmasından önce, Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen işçiler adına konuşan Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, TİS görüşmelerinin sürdüğü sırada, İzmir Barosu’nun da hukuksuz olarak tanımladığı bir operasyon sürecinin sonucunda Büyükşehir’in pek çok yöneticisinin gözaltına alınarak bir kısmının tutuklandığını dile getirdi.

Operasyonun hedefinde Belediye’nin öz şirketleri olan İzelman, İzenerji ve diğer şirketlerin olmasının operasyonun siyasi içerikli olduğunu gösterdiğini belirten Konca, “Hükümet aşama aşama emekçilerin haklarını teker teker gasp etmektedir. Taşeronlar eliyle güvencesiz ve sendikasız çalışma dayatılmaktadır. Hükümet bu sisteme dâhil olmayı reddeden belediyeleri de sisteme dâhil etmek için anti demokratik yasalarla ve operasyonlarla baskı altına almaya çalışmaktadır” dedi.

Basın açıklamasında konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek de, Genel-İş’in TİS sürecinin aileleri ile birlikte 40 bin dolayında insanı ilgilendirdiğini dile getirerek, “Siyasi iktidarın oyunlarına asla gelmeden, bütün süreçlere dört elle sarılarak sahip çıkacağız. Bizim de temennimiz, Büyükşehir’deki belirsizliğin ortadan kalkıp, İzelman ve İzenerji işçilerinin bir an önce hak ettiği TİS sürecini sağlayarak ailelerine, çocuklarına iyi bir kazanım sunmalarıdır” dedi. Konuşmaların ardından Belediye binasına grev ilanı asıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüzel’den Cumhurbaşkanı’na büyük tepki

SONRAKİ HABER

Mas-Daf işçilerinin yürüyüşü sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...