14 Mayıs 2011 07:07

Tüzel’den Cumhurbaşkanı’na büyük tepki

Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi’nde büro açılışına katılan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, Cumhurbaşkanı Gül’ün YGS’de şifrelerin Kürt gençleri “sınavda hile yapmasın diye” koyulduğunu söylemesine tepki gö

Tüzel’den Cumhurbaşkanı’na büyük tepki
Paylaş

MEHTERÇEŞME’DE BÜYÜK AÇILIŞ

Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel dün Esenyurt İlçesi’nde bulunan Mehterçeşme Mahallesi’nde büro açılışı gerçekleştirdi. Yüzlerce mahalle sakini tarafından “Kürt halkı seninle gurur duyuyor” ve “Oylar namustur namus satılmaz” sloganlarıyla ve büyük bir coşkuyla karşılanan Tüzel’e BDP Esenyurt İlçe Eş Başkanı İlyas Demir ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu da eşlik etti.

“Anadilde eğitim istiyoruz”, “Operasyonlar durdurulsun” ve “Bijî biratiya gelan” sloganları arasında konuşma yapacağı platformu çıkan Tüzel burada halkı selamladı. Tüzel’den önce söz alan BDP Esenyurt İlçe Örgütü Eş Başkanı İlyas Demir halka Kürtçe seslendi. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu da burada bir konuşma yaptı. Topçu’nun “Kürt sorunu tek başına Kürtlerin sorunu değildir, Türk işçisinin Türk aydının, emekçisinin, demokrasiden yana herkesin sorunudur. Bu sorun mutlaka çözülmelidir. Çözülmelidir ki bu ülkede işçi sınıfının iktidarının, halkın iktidarının yolu açılsın” sözleri alkışlarla karşılık buldu.

‘ÜLKENİN HER YERİNDE FARKLI HALKLARIN EMEĞİ VAR’

Daha sonra söz alan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, ülkeyi yönetenlerin ülkenin gerçeklikliklerine sırtlarını döndüğünü belirterek, Türkiye’nin her toprağında Süryanilerden Ezidilere, Çerkeslerden Araplara kadar farklı milliyetlerden, inançlardan Anadolu ve Mezapotamya halklarının izi ve emeği olduğunu vurgulayarak, “Siz yok dediniz diye bu insanlar yok olmuyor. Bu ülkeyi AKP Hükümeti ve düzen partileri yönettiği sürece emek hakkını almayacak, bu ülkede Kürt yurttaş özgürlüğüne kavuşmayacak, bu ülkede Alevi yurttaş huzura kavuşamayacak; gençler anadilde, parasız bir eğitim göremeyecek. Bunun son örneğini üniversiteye giriş sınavında gördük. Binlerce gencin hazırlandığı sınavın skandal olduğu ortaya çıktı, bu hükümetin hilebazlığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı’nın ağzından bir itiraf duyduk. Ne için yapmışlar bu hilebazlığı biliyor musunuz; doğu ve güneydoğudaki gençler bu sınavlarda bir takım oyunlar yapıyor iddiasıyla! Bu ayrımcılık değil midir! İşte ülkeyi yöneten bu iktidarın taşıdığı halklar arasında ayrımcılık yapan, gençlerin eğitim hakkı konusunda ayrımcılık yapan, halkın inançlarını istismar eden bu zihniyet, bu hükümet Türkiye’ye zararlıdır, çocuklarımız için tehlikeledir. Bu nedenle tek bir Türkün tek bir Kürdün tek bir emekçinin oyu AKP’ye gitmemelidir” diye konuştu.

Tüzel daha sonra kadınlarla birlikte seçim bürosunun kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avcı ve Tüzel'in ilk mitingleri bugün

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir’e grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...