30 Haziran 2013 11:50

Antalya'da Savcı Şanal’a tepki

GEZİ Parkı eylemleri sırasında gözaltına alınanlarla ilgili açıklama yapan ÇHD Antalya Şubesi, hak ihlallerinin sebebi olarak Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın keyfi uygulamalarını gösterdi. Basın toplantısında konuşan Av. Nusret Gürgöz, “ Gözaltındakilere hukuksal yardım sunması engellenmiş, şüphelilerle gör&uu

Antalya'da Savcı Şanal’a tepki
Paylaş

GEZİ Parkı eylemleri sırasında gözaltına alınanlarla ilgili açıklama yapan ÇHD Antalya Şubesi, hak ihlallerinin sebebi olarak Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın keyfi uygulamalarını gösterdi. Basın toplantısında konuşan Av. Nusret Gürgöz, “ Gözaltındakilere hukuksal yardım sunması engellenmiş, şüphelilerle görüşmek isteyen arkadaşlarımız savcı Osman Şanal’ın emri ile şüphelilerle görüştürülmemiş, avukatlar  ‘kanunsuz emri uygulamanın kendilerini sorumluluktan kurtarmayacağını’ hatırlatınca polislerin saldırısına uğramışlardır” dedi.
Gürgöz, Antalya L tipi Cezaevi’nde mayıs ayında gündeme gelen çocuk tutuklu ve hükümlülere karşı taciz ve tecavüz olaylarını da hatırlatarak, “Cezaevinde tutuklu ve hükümlülerle yaptığımız görüşmelerde cezaevi yönetimin yanlış, baskıcı, dayatmacı ve keyfi uygulamalarda bulunduğunu gördük” diye konuştu.
ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Av. Münip Ermiş de “İlimizde 80 kadar cumhuriyet savcısı varken, ildeki soruşturmaların neredeyse yarısı Osman Şanal tarafından yürütülüyor,  mobese kameralarıyla çekilmiş görüntüler bu savcı tarafından  basına servis edildi, Adalet ve İçişleri bakanlığı tarafından bu savcı hakkında soruşturma açılıp, hem il emniyet müdürünün hem de savcının derhal görevden alınması gerekiyor” dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikayı sendika yapan işçileridir

SONRAKİ HABER

İhracat ithalatın yakınından geçemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...