30 Haziran 2013 02:53

Sanatçılar ‘kaygı’sını dile getirdi

HÜKÜMETİN Gezi protestolarına yönelik tutumundan dolayı iyice gerginleşen ortam ve toplumun kutuplaştırılması nedeniyle hassasiyetlerini ve endişelerini dile getiren, çoğu sanatçılardan oluşan halka mal olmuş bir grup isim gazetelere “Kaygılıyız” başlığıyla bir ilan verdi. Yaşar Kemal’den Zülfü Livaneli’ye, Faz

Sanatçılar ‘kaygı’sını dile getirdi
Paylaş

HÜKÜMETİN Gezi protestolarına yönelik tutumundan dolayı iyice gerginleşen ortam ve toplumun kutuplaştırılması nedeniyle hassasiyetlerini ve endişelerini dile getiren, çoğu sanatçılardan oluşan halka mal olmuş bir grup isim gazetelere “Kaygılıyız” başlığıyla bir ilan verdi. Yaşar Kemal’den Zülfü Livaneli’ye, Fazıl Say’dan Leman Sam’a farklı sanat dallarından ve siyasi görüşten sanatçının altına imza attığı ilan metninde şu ifadelere yer veriliyor:
“Sanat, hayatımızı diri tutan, bizi acılarımızdan arındıran, soluk almamızı sağlayan nefes borumuzdur. Bu ülkenin toplumsal değerlerine, acılarına her zaman yakın durmuş, sorunlarını gözlemlemiş, bu çabaları sayesinde toplumca ödüllendirilmiş veya bu uğurda acılar çekmiş sanatçılar olarak diyoruz ki:
Ortada yine bir öfke ve nefret kokusu var. Sanatı ve sanatçıyı değersizleştirme, hedef gösterme, itibarsızlaştırma, suçlama, baskı altına alma girişimleri olanca hızıyla sürüp gidiyor. ‘Ayaklar baş oldu’ sözünü sakınmadan söyleyen dil, topluma nefret tohumları ekiyor. ‘Siz ve biz’ söylemi, toplumsal kutuplaşmayı keskinleştiriyor.
Biz aşağıda imzası olanlar toplumda yeni mağduriyetler yaşanmaması için nefret dilinin sona ermesini, sanatçıların ve sanat eserlerinin hedef gösterilmemesini ve toplum üzerindeki baskıların kaldırılmasını istiyoruz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu gazeteciliğin ta kendisidir

SONRAKİ HABER

Osman Şahin için özel sayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...