28 Haziran 2013 16:12

Batıkent’e Ethem Sarısülük Parkı

BATIKENT halk forumlarının üçüncüsü İsmail Hakkı Tonguç Parkı’nda yapıldı. Yürüyüş ardından başlayan forumda gençlerin ve kadınların katılımı dikkat çekti. Forumda, Batıkent’te bu halk birlikteliğinin nasıl devam etmesi ve geliştirilmesi gerektiğiyle ilgili öneriler sunuldu. Forumda öne &cce

Batıkent’e Ethem Sarısülük Parkı
Paylaş

BATIKENT halk forumlarının üçüncüsü İsmail Hakkı Tonguç Parkı’nda yapıldı. Yürüyüş ardından başlayan forumda gençlerin ve kadınların katılımı dikkat çekti. Forumda, Batıkent’te bu halk birlikteliğinin nasıl devam etmesi ve geliştirilmesi gerektiğiyle ilgili öneriler sunuldu. Forumda öne çıkan öneri ve kararlar arasında, Kızılay’da polis kurşunu ile hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün adının Batıkent  merkezinde bulunan bir parka verilmesi ve parkın adının “Ethem Sarılsülük Anıt Parkı” olması vardı. Bunun için imza kampanyası da başlatıldı. Halk forumlarının Batıkent’in bütün mahallerinde, parklarında ve sitelerinde yaygınlaştırılması kararının da alındığı forumda, AKP hükümetinin saldırılarına karşı yerelde neler yapılabileceği konuşuldu.
Batıkent’de halkın büyük katılımı ile süren eylem ve çalışmaların koordinasyonu için sosyal medyada Batıkent Dayanışma Platformu adı ile açılan sayfada merkezileşmesi ve duyurulması, mahalle ve sitelerde komitelerin kurulması, süren davaların takip edilmesi ve tutuklananlar için bir dayanışma fonunun oluşturulması da forumlarda alınan kararlar arasındaydı. Batıkent’teki çalışmaların yaygınlaştırılması için atölye ve seminer çalışmaları düzenlenmesinin de konuşulduğu forumda ayrıca birleşik halk forumları düzenlenmesi de gündeme geldi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Önce saldırdı sonra da şikayetçi oldu

SONRAKİ HABER

Medyanın gözünden gezi direnişi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...