28 Haziran 2013 15:19

Avrupa’daki Barış Konferansı bugün başlıyor

Kürt sorununun barışçıl temelde çözülmesi için belirlenen dört konferanstan biri olan Avrupa konferansı bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplanıyor. İki gün sürecek konferansta Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk, Kürt, Ermeni, Süryani, Ezidi başta olmak üzere Anadolu ve Mezopotam

Avrupa’daki Barış Konferansı bugün başlıyor
Paylaş

Kürt sorununun barışçıl temelde çözülmesi için belirlenen dört konferanstan biri olan Avrupa konferansı bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplanıyor. İki gün sürecek konferansta Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk, Kürt, Ermeni, Süryani, Ezidi başta olmak üzere Anadolu ve Mezopotamya’dan gelen halkların sürece destek mesajı vermesi amaçlanıyor.

İlk olarak 19 Mayısta bir araya gelen konferans bileşenleri tarafından oluşturulan konferans hazırlık komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’de Kürt sorununun çözümüne ilişkin devam eden barış ve çözüm sürecinin geliştirilmesi ve toplumsal demokrasinin sağlanması için, Ankara ve Diyarbakır’da yapılan konferansların devamı olarak Avrupa’da “Barış ve Demokrasi konferansı” 29-30 Haziran günlerinde Brüksel’de yapılacaktır. Konferansımızda Avrupa’da yaşayan Kürdistan ve Türkiye kökenli çeşitli halklar, inanç grupları, toplumsal kesimlerden 60 farklı örgütsel yapının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda şahsiyet delege olarak katılacak” denildi. Konferansa değişik Avrupa ülkelerinden 300 kişinin katılması bekleniyor.

KONFERANSIN PROGRAMI YOĞUN

Bugün saat 10.00’da başlayacak konferansın programı oldukça yoğun. Ankara ve Diyarbakır konferanslarının sonuç bildirisinin yanı sıra Büyük Alevi Kurultayı’nın barış konusundaki bildirgesinin okunacağı konferansta 4 sunum gerçekleşecek. Bu sunumların ardından ilk gün öğleden sonraki oturumda “Avrupa’da yaşayan Türkiye ve Kürdistanlı halklar nasıl bir Türkiye istiyor?​” ana başlığıyla altında sorunlar ve talepler ele alınacak.

Pazar günkü bölümde ise “Avrupa’da yaşayan Türkiye ve Kürdistanlı halkların sürece katılım mekanizmaları”; Demokrasi ve Barış sürecine Avrupa’da yaşayan Türkiye ve Kürdistanlı bütün halkların ve yapıların aktif katılımının sağlanmasına ilişkin tartışma ve öneriler ele alınacak. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katliamın 20. yılında sokaktalar

SONRAKİ HABER

THY Teknik AŞ’de iş kolu oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...