13 Mayıs 2011 12:06

Esentepeliler ayrımcılığa 'hayır' dedi

ESENTEPE Mahallesi, Elazığ’ın en ücra mahallelerinden biri. O kadar ücra ki bir kanalizasyon sistemi bile yok. Yollarına yol demeye de bin şahit gerek! Tapularını halen alamamış yaklaşık 30 ev var. Esentepe halkının talebi insan yerine konmak. Belediye’nin Kürt ve Alevi ailelerin yoğun oturduğu mahallelerine ayrımcılık yaptığını ve hizmet getirme

Esentepeliler ayrımcılığa 'hayır' dedi
Paylaş
Orhan Kurul / Kıvanç Kılınç

Esentepe Mahallesi Muhtarı Niyazi Cüvelek AKP’li belediyenin her zaman Esentepe’yi dışladığını ve ikinci sınıf muamele gösterdiğini söyledi. Yıllardır halkın kandırıldığını, her gelen belediye başkanının vaatlerle mahalleliyi oyaladığını belirten Cüvelek, yetkililerin seslerine kulak vermesini ve sorunlarının derhal çözülmesini istedi.

Cüvelek “21.yüzyıl Türkiye’sinde hâlâ kanalizasyonu olmayan, tapusu olmayan, yolları yol olmayan mahallelerden biridir” diyerek belediyeye sorunları çözme çağrısı yaptı. “Esentepe’de çoğunlukla Alevi ve Kürt aileler oturuyor. Bundan dolayı mahallemize hizmet verilmiyor” diyen bir vatandaş da “Ayrımcılık yapıyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi. Fen İşleri Memurluğu’na sorunlarını anlatmaya gittiklerini belirten bir başka vatandaş da “Sizin mahallede bize 85 oy çıktı size neye hizmet verelim” cevabını aldığını belirterek AKP’nin ‘hizmet’ anlayışının bu olduğunu dile getirdi.

Basın açıklamasından sonra Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Arslan’la görüşen Mahalle Muhtarı Niyazi Cüvelek görüşmeden sonra mahalle sorunlarının anlatıldığını ve Başkan Yardımcısından gelecek hafta salı günü bir heyet gönderilerek sorunların takip edileceği sözünü aldıklarını belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Arslan da “Problemleri yerinde göreceğiz, yerinde çözeceğiz” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elazığlı besiciler AKP’ye öfkeli

SONRAKİ HABER

Blok ülke sorunlarının çözümü açısından önemli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa