13 Mayıs 2011 11:59

Bozlak: 12 Haziran bu blok için başlangıç günüdür

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, seçim bürosu açılışlarında halkla buluşmaya devam ediyor. Büro açılışlarında yoğun ilgiyle karşılanan Bozlak, kadınların ve gençlerin gösterdiği ilgiye dikkat çekerek kadınların ve gençlerin ilgisini barış isteğinin g&o

Bozlak: 12 Haziran bu blok için başlangıç günüdür
Paylaş

Yüreğir ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi’nde bulunan seçim bürosu açılışına katılan Bozlak, yaptıkları seçim çalışmasında kadınların desteğine dikkat çekerek, “Kadınlarımız mücadelemizin hep ön safında yer alıyorlar. Onların bu desteklerini çok önemsiyorum. Çünkü kadınların olmadığı, onların el atmadığı hiçbir mücadele sonuca ulaşmıyor, başarılı olmuyor. Bu yüzden kadınlarımızın verdiği  destek ve çabayı önemsiyoruz” diye konuştu. Gençlerin de barış taleplerini, ana dilde eğitim taleplerini daha çok gür çıkarmak için bu süreçte daha etkin olduğunu söyleyen Bozlak, “Erdoğan gençlerimize, bizlere “Dilinizi öğrenmek istiyorsanız gidin kurslardan öğrenin’ diyor. Bizim Kürtçe öğrenme gibi bir derdimiz yok. Çok şükür hepimiz Kürtçe biliyoruz. Bu gençler, bizler ana dilimizde eğitim görmek istiyoruz. Sayın Erdoğan sen asıl ülkende yaşayan 25 milyon Kürt’ü dikkate alıyorsan git o kurslarda Kürtçe öğren” dedi.

Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı ise konuşmasında işsizliğe ve yoksulluğa karşı AKP iktidarının çözüm getirmediği gibi bu durumu daha derinleştirerek işsizlik ve yoksulluğu artırdığını söyledi. Aracı,  işçilerin, emekçilerin, Kürtlerin ve Alevilerin birleşerek sorunlarını birlikte çözme konusunda başka çarelerinin olmadığını belirterek, “Bizler, emekten, demokrasiden, özgürlükten yana olanlar el ele verip bir güç odağı oluşturduk. Bu bir seçim bloku değildir. Bu ileriye dönük birlikte mücadele etme blokudur” şeklinde konuştu.

Daha sonra Yüreğir 19 Mayıs Mahallesi’nde yapılan seçim bürosunun açılışına katılan Bozlak burada da coşkulu bir kitle tarafından karşılandı.  Burada konuşan Bozlak, bebeği açlıktan ölen ana için, evine ekmek götüremeyen emekçiler için bir araya geldiklerini belirtti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

En Az Geliş(tiril)miş Ülkeler Konferansı

SONRAKİ HABER

Elazığlı besiciler AKP’ye öfkeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...