28 Haziran 2013 06:03

Jumbo'da grev başladı!

Çelik-İş Sendikasının örgütlü olduğu ve yaklaşık 160 işçinin çalıştığı Jumbo fabrikasında ikramiye ve maaşlarını alamayan işçiler greve başladı. Günde 9 saat çalışan çatal, kaşık, bıçak üretimi yapan işçiler dün üretimi tamamen durdurdu. Fabrika önünde grev nöbeti

Jumbo'da grev başladı!
Paylaş

Çelik-İş Sendikası Jumbo baş temsilcisi Sadık Yüksel  ikramiyelerin maaş bodrosuna 10'ar günlük konmasını ve içerde olan maaşlarının ödenmesini istediklerini belirterek, “Senede 4 ikramiyemiz var,  ancak 2 buçuk senedir hiç ikramiye alamıyoruz. 2 aydır maaşlarımız ödenmiyor. Patron fabrikadaki daralmayı sebep göstererek içeride olan ikramiyelerimizi ödeyemeyeceğini söylüyor” dedi.

Çelik -İş Sendikası 1 Nolu şube uzmanı Savaş Ceylan ise 3-4 aydır yaşanan bir süreç olduğunu vurgulayarak, “Yıllardır Çelik-İş Sendikası olarak Jumbo'yla sözleşmeler yapıyoruz hep üzerine koyarak ilerledik. Sendikalı bir işyerinde hangi haklar varsa Jumbo’da da o haklar var ancak patron bunları geri almak istiyor. İlk önce ikramiyeleri kaldırmak istedi ancak olmadı bu mesele kapandı. İkramiyeleri 4 ayda bir değil de 10 günde bir bodroya koyalım istiyoruz. Ücretlerin artırılmasını istiyoruz işveren bunu gündeme getirmiyor. Haklarımız verilene kadar grev devam edecek” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taksim Dayanışması sözcüsüne sürgün

SONRAKİ HABER

‘Kamuda kadrolaşma artacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...