27 Haziran 2013 14:02

Yan yana çok daha güçlüyüz

Mamak Ege Mahallesi sakinleri Cumartesi Pazarı Parkında ikinci forumlarını gerçekleştirdiler. Yaşadıkları sorunları ve çözüm yollarını tartıştılar. İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da katıldığı forumda halk komitesi oluşturuldu. Ethem Sarısülük’ü katle

Yan yana çok daha güçlüyüz
Paylaş
İbrahim Kale

Forumda söz alan Meliha Yücel mahallelerinde okul sıkıntısı olduğundan dolayı çocuğunu okula gönderemediğinden şikayetçi oldu, yetkililerin sorunu biran önce çözmelerini istedi..

Yirmi gündür Tuzluçayır Meydanı’na yürüdüğünü hiçbir olayın olmadığını belirten Songül Çulha “Çünkü ortalıkta polis yoktu” dedi. “Başbakan çıkıp polisleri övüyor, oysa onun polisleri insanları copluyor, gözünü çıkarıyor” diye konuştu.

Ev kadını olduğunu söyleyen Necla Çakır ise iktidar yanlısı medyanın yayın politikasını eleştirdi. Çakır, “Yirmi beş günün sonunda şunu fark ettik ki yan yana gelince daha güçlüyüz” dedi. Yufkacılık yaptığını söyleyen Şahsade Hanım da vergilerin yüksek olmasından yakındı, “Devlete neden yüksek oranlarda vergi ödemek zorunda kalıyoruz”  diye isyan etti.

Öğrenci Damla Kaya ise kitap fiyatlarının ve harçların yüksek olmasından şikayetçi oldu. Kaya babasının emekli olduğunu kendisinin okul masraflarını karşılayabilmek için ikinci bir işte çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

Erol Ülger ise üniversitede okuyan iki çocuğunun olduğunu emekli olduğu halde çocuklarını okutabilmek için ikinci bir işte çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Ülger, “Ulaşım olsun, eğitim olsun, sağlık olsun, iş olsun, ekmek olsun, özgürlük olsun hepsi de tüm emekçilerin ortak sorunudur. Bütün emekçileri bu sorunların çözümü için birlikte mücadele etmeye çağırıyorum” dedi.


GELECEĞİMİZİ ORTAK YAZALIM

Forumda söz alan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Gezi Direnişinin bugünkü haliyle bile kazanıldığını söyledi. “Çünkü şu açığa çıkmıştır ki, bizi düne kadar kolay yönetenler bundan sonra kolay yönetemeyeceklerini gördüler” diyen Gürkan sokaklara çıkıp iş isteyen, demokrasi isteyen, özgürlük isteyen milyonlarca insanın artık bu gidişata ‘dur’ dediğini aktardı. Başbakan’ın ülkeyi tehlikeli bir gidişata sürüklediğine dikkat çeken Gürkan Başbakan’ın Reyhanlı’da katledilen yurttaşların Sünni, Esad’ın Alevi kimliğine vurgu yaparak bu memleketi Alevilik Sünnilik üzerinden bölmeye çalıştığını söyledi. Gürkan, “O zaman bizim verebilecek bir cevabımız var, farklı düşünebiliriz, farklı inanabiliriz, farklı partilere oy verebiliriz, farklı etnik kimliklerimiz olabilir ama bütün bunlar bizim zenginliğimizdir. Bizim taleplerimiz ortak geleceğimiz ortak, geleceğimizi de ortak yazmak zorundayız. Gezi parkı direnişi bunu ortaya çıkarmıştır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

OSTİM işçileri çözüm için bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Gündüz iş gece direniş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...