27 Haziran 2013 09:55

Avans kullanana ‘gizli kesinti’

KREDİLİ mevduat hesabından çekilen paranın faizinin sınırlanmasının ardından, bazı bankaların tüketiciden kesinti yapmak üzere yeni bir yöntem uyguladığı ortaya çıktı: BHG adı altında para kesmek!Böylece, bazı bankalar, avans kredi kullanan tüketicilerden Merkez Bankasının belirlediği oranda faiz alırken, üstüne bir de B

Avans kullanana ‘gizli kesinti’
Paylaş

KREDİLİ mevduat hesabından çekilen paranın faizinin sınırlanmasının ardından, bazı bankaların tüketiciden kesinti yapmak üzere yeni bir yöntem uyguladığı ortaya çıktı: BHG adı altında para kesmek!
Böylece, bazı bankalar, avans kredi kullanan tüketicilerden Merkez Bankasının belirlediği oranda faiz alırken, üstüne bir de Bankacılık Hizmet Gelirleri (BHG) adı altında yeni bir kesinti uyguluyor.
Milliyet gazetesinden Kadife Şahin’in haberine göre müşteriler bunu ekstrelerinde fark edip itiraz ederse paralarını geri alabiliyorlar. Ancak bu geri ödeme müşterilerin uzun süre banka çalışanlarıyla tartışma yaşamasından sonra mümkün olabiliyor. Sektörde şu an altı banka müşterilerinin mevduat hesabından BHG kesintisi yapıyor. Banka müşterilerinin verdiği bilgiye göre 800 liralık kredili mevduattan 700 lira kullanıldığında 35 lira faiz kesintisinin yanı sıra bu rakama yakın tutarda da BHG kesiliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen gözaltılara tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Avusturya PEN’den Gezi kitabı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...