13 Mayıs 2011 10:36

Adaletiniz bu mu: Katillere tahliye mağdurlara hapis

Muş’un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009’da Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen’in yürüyüş yapan kitlenin üzerine ateş açarak iki kişiyi öldürdüğü olaylarla ilgili davada yürüyüşe katılan 2 kişiye 12’şer yıl hapis cezası verildi. 2 kişiyi öldüren sanıklar ise tahliye edilmişti.

Adaletiniz bu mu: Katillere tahliye mağdurlara hapis
Paylaş

Muş’un Bulanık ilçesinde düzenlenen ve halka açılan ateş sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiği olaylarla ilgili davada skandal bir karar çıktı. Gösteriyi organize ettiği iddiasıyla tutuklanan Adem Artıkboğa ile Ercan Kocamış hakkında, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi ‘Terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 12’şer yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti cezaları üst sınırdan verdi. Dava konusu olan gösteride 2 kişi, geçici köy korucusu olan Bilen kardeşlerin açtığı ateş sonucu ölmüştü. Gösteriyi düzenleyenler mahkum oldu ancak onlara ateş açanlar serbest.

BU NASIL ADALET?

29 Temmuzda Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Bulanık olaylarıyla ilgili 3. duruşmada, 2 kişiyi öldüren Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen’in tahliyesine karar verilmişti. Geçici köy korucusu olan Bilen kardeşler savcının, ‘meşru savunma’ gerekçesiyle tahliye istemi sonucunda serbest bırakılmıştı.

TÜRK’E SALDIRAN DA SERBEST KALMIŞTI

‘Güvenlik nedenleriyle’ Samsun’da görülen ilk davanın çıkışında da bir saldırgan kapatılan DTP’nin yasaklı Genel Başkanı Ahmet Türk’ün burnunu kırmıştı. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan halkı kemer sıkmamakta kararlı

SONRAKİ HABER

HPG Silopi saldırısını üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...