27 Haziran 2013 06:30

Ankara'da polis muhabirimizi hedef aldı

Gezi Parkı eylemleri Ankara’a sürerken, Dikmen’deki eyleme polis yine saldırdı. Dün gece Dikmenlilerin eylemlerine TOMA ve akreplerle saldıran polis, muhabirimiz Hasan Akbaş’ı hedef alarak, tazyikli kimyasal su sıktı. Yaralanan muhabirimiz hastaneden darp raporu aldı. Olayın tanığı Sözcü Gazetesi Muhabiri Cengiz Aldemir, “Basın kartları

Ankara'da polis muhabirimizi hedef aldı
Paylaş

Olay Dikmen Caddesi “Bankalar Durağı” da denilen bölgede yaşandı. Her akşam olduğu gibi dün de Dikmen halkı Gezi Parkı eylemlerine desteğini sürdürdü. “Hükümet istifa” diyen Dikmenliler, bir yandan alkış ve sloganlarla AKP Hükümeti’ni, işkence ve polis şiddetini protesto ederken, bir yandan da ateşler yakıp halaylar çekti.

Ancak çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Dikmenlilerin eğlenceli gösterisi uzun sürmedi. Çevreye zarar vermemelerine rağmen polis akrep ve TOMA’larla gençlerin üzerine yoğun kimyasal tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Sert müdahale sırasında çok sayıda kişi yaralandı. Ara sokaklara da onlarca gaz bombası atan polis, çevreyi adeta savaş alanına çevirdi.

GAZETECİLERE SALDIRI

Polisin saldırısından olayı izleyen muhabirimiz Hasan Akbaş ile Sözcü Gazetesi Muhabiri Cengiz Aldemir de nasibini aldı. Boyunlarında basın kartları olmasına ve kendilerinin gazeteci olduğunu, kartlarını göstererek defalarca uyarmalarına rağmen TOMA’dan boyalı, kimyasal, tazyikli su sıkıldı. Arkadaşımız Akbaş yaralanarak Ankara
Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ayakta tedavisi yapılan ve “darp” raporu alan Akbaş taburcu edildi. Durumu iyi olan arkadaşımız evinde dinlenirken, kamera ve fotoğraf makinasi tazyikli su ve darbe nedeniyle kullanılamaz duruma geldi.

Olayın tanığı Cengiz Aldemir, “Polis bizim gazeteci olduğumuzu bile bile, hedef alarak  doğrudan tazyikli, kimyasal su sıktı. Yere düşerek yaralanan muhabir arkadaşım Hasan Akbaş yaralandı. Ben sadece ıslandım ama kimyasal su nedeniyle vücudumda yanmalar oluştu” diye anlattı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçileri taşıyan servis aracı yandı

SONRAKİ HABER

Bankaları kurtarmanın yükü halka

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...