13 Mayıs 2011 10:14

Yunanistan halkı kemer sıkmamakta kararlı

Ekonomik krizin çalkantılarının durmadığı Yunanistan’da Avrupa Birliği (AB) ve IMF’den 110 milyar avroluk yardım alındığı için kemer sıkmak zorunda bırakılan hükümetin, iflastan kurtulmak için attığı reform adımları halk tarafından kabul görmüyor.Yunanistan Kamu Emekçileri Konfederasyonu, İşçi Sendika

Yunanistan halkı kemer sıkmamakta kararlı
Paylaş

Yunanistan Kamu Emekçileri Konfederasyonu, İşçi Sendikaları Federasyonu ve Mücadeleci İşçi Sendikaları Birliği’nin (PAME) çağrısıyla ülkede 24 saatlik genel greve gidildi. Hayatın durduğu Yunanistan’da protesto gösterilerine yaklaşık 20 bin kamu ve özel sektör çalışanı katıldı. Toplu taşıma araçlarında görev yapanlar da iş durdurma eylemleri ile greve destek verdi. Atina’daki yoğun katılımlı iki ayrı gösteri nedeniyle kent merkezi trafiğe kapatıldı.

Otobüs, tramvay, metro ve banliyö trenlerinin seferlerini iptal etmesiyle ulaşım durdu. Gemi ve liman çalışanlarının greve katılması sonucu ana kara ile adalar arasındaki bağlantı koptu. Devlet dairelerindeki müşteri hizmetleri de aksadı. Sağlık çalışanlarının grevi nedeniyle hastanelerde yalnızca acil durum ve güvenlik ekipleri hazır bulundu. Gazetecilerin greve katılmasıyla televizyon ve radyo istasyonlarında haber bültenleri yayınlanmadı. Haber ağırlıklı İnternet siteleri sayfalarını yenileyemezken, basın toplantıları da iptal edildi.
 

POLİSLE BASTIRMAYI DENEDİLER

Grevi bastırmak üzeri görevlendirilen polisler Yunanistan’da olayların başlamasına neden oldu. Başta Atina olmak üzere farklı şehirlerdeki gösteri yürüyüşlerinde vatandaşlar ile polis arasında çatışmalar gerçekleşti.

Yunan Parlamentosu’nun da bulunduğu Sindagma Meydanı yakınındaki olaylarda polis saldırısı sonrası 2’si ciddi olmak üzere 12 gösterici yaralandı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ile yanıt verdi. Olaylarda 24 kişiyi gözaltına aldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yemen askerlerinin çadır korkusu

SONRAKİ HABER

Adaletiniz bu mu: Katillere tahliye mağdurlara hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...