14 Mayıs 2011 07:26

Tüm Köy Sen kurultaya hazırlanıyor

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, 1 ay kadar önce başlatılan tüm üretici köylü sendikasının örgütlenme çalışmaları köylerde temsilcilerin seçilmesi ile son aşamaya geldi.Daha önce seçilmiş temsilcilerle yapılan toplantıda, kurultay kararı alınmıştı. 12 mayıs Perşembe günü yapılan toplant

Tüm Köy Sen kurultaya hazırlanıyor
Paylaş
*Mustafa Bekaroğlu

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, 1 ay kadar önce başlatılan tüm üretici köylü sendikasının örgütlenme çalışmaları köylerde temsilcilerin seçilmesi ile son aşamaya geldi.

Daha önce seçilmiş temsilcilerle yapılan toplantıda, kurultay kararı alınmıştı. 12 mayıs Perşembe günü yapılan toplantıda,19 mayıs Perşembe günü yapılacak olan kurultaya hazırlık çalışmaları gözden geçirilmiş, ve kurultay gündemi belirlenmiştir.

Toplantıya 22 köy ve 8 mahallenin büyük çoğunluğundan 40'a yakın temsilcilerin katılımı sağlanmıştır. Söz alan temsilciler kurultayda çay, fındık, kivi, balıkçılık ve çevre konusundaki sorunların tartışılması, sorunlarımıza çözüm yollarının aranması için örgütlülüğün önemi belirtilmiş bunun için sendika yönetiminin belirlenerek üye yazımına hız verilmesinin gündem olarak tartışılmasına karar verilmiştir.

Karadeniz bölgesi tarım ürünü çeşitliliği bakımından zengin ama bir o kadar da sorunları olan bir bölge. Şu anda tarım ürünü olarak çay ve fındık üretiminin merkezi durumundadır. Yan ürün olarak meyve narenciye, sebze ve en başında kivi üretimi önemli gelir kaynakları arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra balıkçılık de önemli bir yere sahiptir.

Bölgede aynı zamanda turizmde yeni gelişmektedir. Doğal yapısı, yaylaları, endemik bitki örtüsü, doğal güzellikleri de içinde barındırması, doğa severlerin ilgisini de çekmekte, treking ve rafting en fazla ilgi gören spor dalları arasında yer almaktadır.

Bu kadar çeşitliliğin olduğu yerde sorunların da çeşitliliğinden söz etmek mümkün. Bu sorunların başında HES'ler ilk sırayı alıyor. Yöre halkının kararlı mücadelesi sonucu özellikle Ardeşen, Fındıklı, Arhavi ve Hopa'da şu ana kadar HES'leri yapma girişiminde şimdilik başarısız olmuşlardır.

Sorunlarımızın aşımı konusunda yöre halkı sendikal örgütlülüğe ihtiyaç duymuş ve örgütlenme konusuna hız vermiştir.  Bu örgütlenmenin ilk adımı tarım kurultayı ile başlamış durumdadır. Kurultay 19 Mayıs 2011 Perşembe günü Fındıklı'da Fındıklı Stadı yanı Anemon Düğün Salonunda yapılacaktır. tüm halkımız davetlidir.

ÖNCEKİ HABER

Panahi’ye Cannes jesti

SONRAKİ HABER

Pakistan’da intikam saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...