26 Haziran 2013 10:52

Alabora: Sadece yaşadıklarımı anlattım

Oyuncu Memet Ali Alabora Gezi Parkı olayları sonrasında kendisiyle ilgili yapılan iddialar  üzerine yazılı bir açıklama yaptı.  Alabora “Sadece kendi gözlerimle tanık olduklarımı ve yaşadıklarımı anlattım” dedi. Ayrıca Gezi Parkı direnişi sırasında Alabora Yeni Şafak gazetesi ve Başbakan Erdoğan tarafından hedef gösterilmişti

Alabora: Sadece yaşadıklarımı anlattım
Paylaş

Adının Memet Ali Alabora olduğunu belirterek başladığı yazılı açıklamasında, “Gezi Parkı’nda 30 Mayısta sabah çadırların yakılmasının ardından, haksızlığa uğramışlığın verdiği his ve yaşanan olayın yoğun duygusal etkisiyle bir tweet attım. Söz konusu tweette mesele ‘sadece’ Gezi Parkı değil derken, benim için meselenin Gezi Parkı kadar Emek Sineması’nın yok edilişi, Şehir Tiyatrolarındaki yönetmelik değişikliği, Devlet Tiyatrolarının kapanmak üzere oluşu, Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı, Haydarpaşa Garı gibi meseleler olduğunu 10 Haziran 2013 tarihinde yapmış olduğum basın toplantısında da ifade etmiştim. Tweetimin, o sıradaki duygularımı yansıtmak dışında bir amaçla, siyasi bir hedef için atılmadığını bir kez daha belirtmek isterim” dedi.

‘SİYASETÇİ OLMAYI DÜŞÜNMEDİM’

Kendisinin savaş karşıtı, doğa savunucusu, ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi savunan ve her fırsatta her türlü darbeye karşı olduğunu dile getiren bir sanatçı olduğunu söyleyen Alabora, CHP’nin de başkanlık teklifi iddialarını da kastederek, “Siyasetçi olmayı hiç düşünmedim, düşünmüyorum” diye konuştu.

Uluslararası Aktörler Federasyonu (FIA) hariç uluslararası hiçbir örgüte üye olmadığını belirten Alabora, “Yurt içinde meslek örgütü hariç hiçbir örgüt ve siyasi partiye üyeliğim bulunmamaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

TANIK OLDUKLARIMI ANLATTIM

Söyledikleri ve yaptıklarının sürekli farklı noktalara çekilmesinden üzüntü duyduğunu belirten Alabora, hakkında basında yer alan iddialara şöyle cevap verdi:
* “Otpor diye bir örgütü hayatımda ilk kez 14 Haziranda A Haber’de duydum. Adı geçen bu örgütle hiçbir bağlantım yoktur.
* Gene Sharp’ın adını ilk kez yaklaşık iki hafta önce televizyonda duydum, dolayısıyla kitabından da haberdar değildim.
* 2 Haziranda CNN tarafından röportaj teklifi aldım ve 3 Haziranda Christian Amanpour’un programında sadece kendi gözlerimle tanık olduklarımı ve yaşadıklarımı anlattım.
* Mesleki kazancım ve kira gelirlerim dışında hiçbir kazancım yoktur. Tüm kazançlarım ve harcamalarım belgelidir.
* Mi Minör oyunu gerek yurt dışından, gerek yurt içinden hiçbir maddi destek almadan gerçekleştirilmiştir.”


BAŞBAKAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da ve İstanbul’da yaptığı ‘Milli iradeye saygı’ mitinginde Gezi direnişine dair konuşurken, Oyuncular Sendikası Başkanı ve Oyuncu Memet Ali Alabora’yı hedef göstermişti. Erdoğan, Alabora’nın Gezi için twitter hesabından attığı “Mesele Gezi Parkı değil arkadaş. Sen hâlâ anlamadın mı” sözlerini işaret ederek, ‘Reyhanlı saldırısının hemen ardından, büyüyen Türkiye’ye bu sefer başka tuzak kurdular. Taksim olaylarının başlangıcında bir sanatçı var. “Mesele Gezi Parkı değil arkadaş. Sen hâlâ anlamadın mı”. Bu ülkede hukuk varsa bunun hesabını soracağız. Bu öfkenin, kinin dışa vurumudur’ demişti.


CHP’DEN BAŞKANLIK TEKLİFİ

CHP yönetimi, MYK’da, AKP’nin “hedef gösterdiği” Sanatçı Mehmet Ali Alabora’nın da aralarında bulunduğu bazı isimlere belediye başkanlığı ya da parti yönetimlerinde görev verilmesi önerilmişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sıcak baktığı öneri doğrultusunda, Alabora da kabul ederse Beyoğlu’dan aday gösterileceği belirtilmişti.


OLAYLARIN PROVASINI YAPMAKLA SUÇLANDI

Yeni Şafak gazetesi Sanatçı Mehmet Ali Alabora’yı,  “Mi Minör” oyunuyla bağlantı kurarak Gezi Parkı protesto eylemlerinin provası şeklinde bağlantı kurup hedef göstermişti.
“Mi Minör” oyununu kasteden Yani Şafak gazetesi, Alabora’nın 10 Haziran 2013 günü yönetmiş ve başrolünü oynamış olduğu ‘Mi Minör’ oyununu, ‘Bu ne tesadüf’ başlığı ile, Gezi olaylarının provasını yapmakla ilişkilendirerek bir komplo teorisi ortaya atmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk: Ortak bir mücadele zemini oluşturacağız

SONRAKİ HABER

Belediye çalışanlarından alkışlı protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...