26 Haziran 2013 12:39

Serbest bırakan da o katil kadar suçlu

Ethem Sarısülük’ü öldüren polis A.Ş.’nin serbest bırakılmasını binlerce kişi Kızılay Meydanı’nda protesto etti. Eylemde Sarısülük’ün ölümünün meşru müdafaa değil aleni işlenen bir cinayet olduğunu belirtilirken, katilin cezalandırılması için mücadele sözü verildi. &nb

Serbest bırakan da o katil kadar suçlu
Paylaş

Ankara Direniş ve Dayanışma Forumu’nun çağrısıyla Ethem Sarısülük’ün vurulduğu noktada toplanan binlerce kişi, buraya çiçekler, şiirler, fotoğraflar bıraktı. Sürekli ziyaret edilen Ethem’in vurulduğu yeri vatandaşlar getirdikleri eşyalarla adeta müzeye çevirdi. Buradaki toplanmaya, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Aylin Nazlıaka ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

CEZALANDIRILANA KADAR

Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük yaptığı konuşmada, “katili serbest bırakan zihniyet de katil kadar suçludur” dedi. Ethem’in katilinin adalet yoluyla cezalandırılmadığını hatırlatan Sarısülük, katil cezalandırılana kadar sokaklarda, meydanlarda olmaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.  Sarısülük, tüm duyarlı ve vicdan sahibi kesimleri mücadelelerine destek vermeye çağırdı.

KATİLİN İFADESİ YETTİ!

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar da, verilen mahkeme kararı ile Ethem’in ikinci kez katledildiğini söyledi. Bayraktar, mahkemenin araştırma ve soruşturma yapmadan doğrudan katilin gözüyle baktığını ifade etti. Mahkeme kararının polisin ifadeleri şekillendiğini kaydeden Bayraktar, tanık ifadeleri, görüntü kayıtları gibi birçok delilin dikkate alınmadığını söyledi. Konuşmaların ardından direnişe yön vermek için yapılan tartışmaların olduğu forum gerçekleştirildi. (Ankara/EVRENSEL)


KEÇİÖREN’DE EYLEME BIÇAKLI SALDIRI

Keçiören’de polisin öldürdüğü Ethem Sarısülük’ü anmak isteyenler üç kişinin, “sallama” adı verilen bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda Suat Arda yaralanırken, olay sonrasında saldırganlar hakkında karakola suç duyurusunda bulunuldu.
Yunus Emre Caddesi’nde Ethem Sarısülük’ü anmak için yürüyen Keçiörenlilere, 06 ACM 54 plakalı araçtan inen üç kişi bıçaklı saldırıda bulundu. Halka “Biz, size burada anma yaptırmayız” diyen saldırganlar sallama ve satırlarla halkın üzerine yürüdü. Saldırıda Suat Arda isimli vatandaş elinden yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar hakkında Etlik Karakoluna suç duyurusunda bulunan vatandaşlar, kişilerin alkollü olduğunu ve kitlenin arasına araçlarıyla girdiğini söyledi.
Suat Arda eline atılan 15 dikiş sonrasında gece hastaneden taburcu edilirken, saldırganlar da “Yavuz hırsız misali” eylem yapıldığı gerekçesiyle karakola suç duyurusunda bulundu. (Ankara EVRENSEL)


Ethem Sarısülük’ü vuran polisin mahkeme tarafından serbest bırakılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Adana Direniyor İnisiyatifinin Atatürk Parkı’nda yaptığı açıklamada Başbakanın “destan yazdı” dediği polisin “kanlı bir destan” yazdığı belirtildi. İnisiyatif adına basına açıklama yapan Halil İmrek, Başbakan Erdoğan’ın önceki gün Erzurum’da yaptığı miting konuşmasında “Polise emri kim verdi diye soruyorlar. O emri ben verdim” dediğini hatırlattı. Erdoğan’ın polis akademisi töreninde ise polisin destan yazdığın söylediğini aktaran İmrek, polisin kanlı bir destan yazdığını söyledi. Bu kanlı destan sırasında 4 kişinin öldüğünü binlerce kişinin yaralandığını ifade etti. Gezi eylemleri nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklananların serbest bırakılmasını istediklerini dile getiren İmrek, Ethem Sarısülük’ün katilinin ise gereken cezayı alması gerektiğini belirtti. (AdanaEVRENSEL)


KESK Kocaeli Şubeler Platformunun çağrısıyla Cumhuriyet Parkı’nda toplanan vatandaşlar Ethem Sarısülük’ü öldüren polisin serbest bırakılmasını protesto etti. Dönem Sözcüsü Murat Harata yaptığı açıklamada, yaşanan olayın video kaydını herkesin gördüğünü belirterek, “Ethem’in ölümüne yol açan polis memurunun tutuksuz yargılanmasına gerekçe olarak şüphelinin ‘Meşru müdafaa sınırları içinde kaldığı’ kaydedilmiştir. Demokratik haklarını kullanan insanlara şiddet uygulayan polisin aksine Ethem’in ne kaskı, ne yeleği, ne de silahı vardı” diye konuştu. Sorumlular yargılanana dek sürecin takipçisi olacaklarını dile getiren Harata, yurdun dört bir yanında Ethem’i, Abdullah’ı ve Mehmet’i anacaklarını ifade etti. Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Parkı’nda bekleyişe geçen vatandaşlardan DİSK Emekli-Sen üyeleri ‘duran insan’ eylemi gerçekleştirdi. (Kocaeli/EVRENSEL)


Ethem Sarısülük’ün katilinin serbest bırakılmasının ardından Bayrampaşa’da da bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Kısa bir süre önce oluşturulan Bayrampaşa Dayanışması’nın çağrısıyla Bayrampaşa Belediyesi önünde bir araya gelen grup, 1 saat durma eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonunda Bayrampaşa Dayanışması adına açıklama yapan Özgür Özdemir, “Bugün Türkiye’nin her yerinde Ethem Sarısülük için eylemler, yürüyüşler yapılıyor. Biz de Bayrampaşa’dan bu adaletsizliğe tepkimizi böyle bir eylemle dile getirdik. Bundan sonra bu dayanışmayı daha da büyüteceğiz. Perşembe günü saat 20.30 da Bayrampaşa İncirli Parkı’nda gerçekleştireceğimiz foruma tüm halkımız davetlidir” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)


Gezi Parkı protestolarında Ethem Sarısülük’ü öldüren polisin serbest kalmasını protesto eden yüzlerce kişi adliyeden Eti Parka yürüdü. Eskişehir Adalet Sarayı önünde buluşan Eskişehirliler, Ethem’in katilinin devlet tarafından korunduğunu söyledi. Avukat Ayşegül Kumaş yaptığı açıklamada, “Biz çok iyi biliyoruz ki bu devletin adaleti, Sivas Katliamı ve diğer katliamları yargılayamadı. Bu yargılayamama meselesi yalnızca AKP ile sınırlı değil. Bu devletin genel karakteri haline dönüşmüştür. Biz bu insanların katil olduklarını ve devletin bunlardan hesap soramayacağını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden adalet talep ediyoruz” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İbrahim Kutluay’ın otopsi raporu açıklandı

SONRAKİ HABER

Ethem'i öldüren polisin zayıf hafızası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...