26 Haziran 2013 08:49

‘Kuru idik yaş olduk, ayak idik baş olduk’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül 2 Temmuz öncesi yaptığı basın toplantısıyla AKP Hükümetinin kin ve nefret söylemlerine karşı tepki gösterdi. Bülbül, gündeme gelen 2. Alevi Açılımını ‘Devşirme Alevileri kullanarak AKP Aleviliği yaratma projesi’ olarak değerlendirdi.

‘Kuru idik yaş olduk, ayak idik baş olduk’
Paylaş

PSAKD’ın Mülkiyeliler Birliğinde düzenlenen basın toplantısına konuşan PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül, Başbakan Erdoğan’ın Alevilere yönelik kin ve nefret söylemlerinde ısrar ettiğini ve bugüne kadar Alevilere yönelik katliamları destekler nitelikte açıklamalar yaptığını unutmadıklarını vurguladı. Şiddet ve inkar politikalarının 3. köprüye verilen isimle devam ettiğini söyleyen Bülbül, “Alevilere dönük fiili katliamlar sona ermiş gibi görünüyor fakat Başbakanın kullandığı dille Alevilere yönelik tehditler devam ediyor” dedi.

‘SİZİ KESMEK GEREK’

Bülbül, AKP’nin samimiyetsiz olduğunu belirterek güncel örnekler verdi. Bülbül, yakın zamanda PSAKD İstanbul Pendik Şubesine gece yarısı biri polis iki kişinin geldiğini ve oradakilere “Sizi kesmek gerek” diye tehditte bulunduğunu söyledi. Bülbül, olayı savcılığa taşıdıklarını, yapılan yargılama sonucu hakimin polis ve diğer şahıs hakkında beraat kararı verdiğini söyledi.

28 Haziran cuma günü Ankara Adliyesinde görülecek olan Sivas Katliamı davasını da hatırlatan Bülbül, “Zaman aşımı kararını tanımıyorum, Madımak hâlâ yanıyor” diyen insanları cuma günü saat 09.00’da Ankara Adliyesi önüne, 2 Temmuzda da Sivas Madımak önüne buluşmaya davet etti. KESK MYK Üyesi Ali Berberoğlu da  Başbakan Erdoğan’ın politikalarının altında padişahlık özlemi olduğunu söyledi.

‘NEFRET SÖYLEMLERİ BİZİ YILDIRAMAZ’

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise, derin devletin adının ‘polis devleti’ adını aldığını söyledi. Geçmez, bunu da ‘Türkiye’de değişen tek şey’ olarak niteledi. Başbakanın kullandığı başta olmak üzere nefret ve kin söylemlerinin Alevileri yıldıramayacağına vurgu yapan Geçmez, “Kimse bizi tehdit ederek sindirmeye çalışmasın” dedi.
 (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müezzin: İçki içen görmedim

SONRAKİ HABER

Emekçilere ‘karanlık’ müjde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...