26 Haziran 2013 07:42

Topbaş'a göre Gezi eylemleri 'vandalizm'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz ile yaptığı görüşmenin ardından Gezi Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gezi Parkı direnişindeki protestoların "Vandalizm"e vardığını ileri süren Topbaş, belediyenin 99 aracının, 19 halk otobüsün

Topbaş'a göre Gezi eylemleri 'vandalizm'
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz ile yaptığı görüşmenin ardından Gezi Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gezi Parkı direnişindeki protestoların "Vandalizm"e vardığını ileri süren Topbaş, belediyenin 99 aracının, 19 halk otobüsünün ve 16 itfaiye aracının yakıldığını söyledi. Topbaş, "Biz toplu taşımaya yeni araçlar kazandırmaya çalışırken birileri de yakıyor" dedi.

"Birileri bizi Gezi Parkı olaylarının içine çekerek bizi yok etmeye çalışıyor" diye iddia eden Topbaş, "Bu eylemler sandığa gücü yetmeyenlerin gücüne güç katmayacak. Yaralarımızı bir an evvel sarıp normalleşmeliyiz" dedi. Gezi Parkı ve Taksim'de süren "yayalaştırma projesi" kapsamındaki çalışmalar hakkında da konuşan Topbaş, "Birçok insan hatta başkanım bile AVM inşaatının başladığını zannetti, halbuki alakası yok. Şu anda orada daha önce Gezi kafeler diye anılan yerlerin kaldırılması yapıldı. Biz İstanbul'a 22 milyon yeşil alan kazandırdık" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İşkence sokağa indi

SONRAKİ HABER

Müezzin: İçki içen görmedim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...