25 Haziran 2013 17:52

Dağ köye akıyor yetkililer izliyor

Erzurum’un Hınıs ilçesine bağlı Kongur köylüleri, Hamurpet Dağı’nda yaşanan heyelandan dolayı köylerini terk etmek zorunda kaldı.Köyde bir haftadan beridir süren heyelan nedeniyle köyden 60, Yusuf mezrasında ise 18 hane toplamda 800 kişi evlerini terk etti.YETKİLİLER ‘BİR ŞEY OLMAZ’ DEDİKöylüle

Dağ köye akıyor yetkililer izliyor
Paylaş
Murat Aydın

Köyde bir haftadan beridir süren heyelan nedeniyle köyden 60, Yusuf mezrasında ise 18 hane toplamda 800 kişi evlerini terk etti.

YETKİLİLER ‘BİR ŞEY OLMAZ’ DEDİ

Köylülerden Alâeddin Şan, “Bir haftadır bu dağdan heyelan geliyor. Toprak balon gibi şişerek daha sonra patlıyor ve aşağı doğru akıyor. Bir haftadır bu yaşanıyor. Kaymakam ve mühendisler geldi, ‘Bir şey olmaz etkilenmesiniz’ dedi. Onlar gittikten sonra tekrar patladı ve aşağı doğru akmaya başladı. Biz de çoluk çocuğumuzu alıp kaçtık. Çevre köylere yerleştik. Perişan bir durumdayız. Akşam farklı köylere gidiyoruz, sabah hayvanlarımız için köye geliyoruz. Şu an altı kilometrelik bir alanda heyelan var ve köyümüze beş yüz metre yaklaştı. Biz de korkudan can güvenliğimiz olmadığından köyü terk ettik. Devletten hiçbir yardım gelmediği gibi bu patlamaların ve heyelanın sebebini de bizlere söylemiyorlar” diye konuştu.
Meydana gelen heyelanın ardından BDP heyeti, geçen gün köyü ziyaret etmişti.


‘KİMSE NEDENİNİ SÖYLEMİYOR’

Köylülerden Nametullah Şan, heyelanların kar ve yağmurdan kaynaklı olduğunun düşünüldüğünü söyleyerek, “Şimdi altı kilometrelik bir alanda bu yaşanıyor. Hamurpet Dağı olduğu gibi köye doğru geliyor. Köyümüzü terk ettik, şimdi perişan bir durumda çevre köylerde kalıyoruz” dedi. Edis Güneş, büyük bir gürültü ile heyelanın olduğu ve köye doğru toprağın patlayarak geldiğini belirterek, “Şimdi toprak köye kadar geldi, patlamalar hâlâ yaşanıyor. Jeoloji mühendisleri nedenini bize söylemedi. Sadece uzaktan bakıp gittiler, bir daha gelmediler” dedi. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rant 'ecdat' dinlemiyor

SONRAKİ HABER

Demokrasisiz barış olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...