25 Haziran 2013 14:24

‘Ethem'in katili cezalandırılsın’

Ethem Sarısülük’ü öldüren polisin mahkeme tarafından serbest bırakılmasını protesto eden İstanbullular Taksim’de bir araya geldiler. Galatasaray Lisesi önünde toplanan binlerce kişi “Katiller cezalandırılsın hesabını soracağız” pankartı arkasında Taksim Meydanı’na yürüdü. “Ethem’in kati

‘Ethem'in katili cezalandırılsın’
Paylaş

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRCEĞİZ

Eylemde gazetemize konuşan Ethem Sarısülük’ün abisi Mustafa Sarısülük, mahkemenin kararıyla bağımsız olduğu iddia edilen yargı üzerindeki iktidarın etkisinin bir kez daha görüldüğünü söyledi. Türkiye’de polis kurşunuyla işlenen suçların hep onure edildiğini hatırlatan Sarısülük, “Tüm bunlara rağmen mücadelemizi ısrarla sürdüreceğiz. İç hukuk yolları tükense de AİHM’e başvuracağız” dedi. Mahkemenin kararıyla ailesinin bir kez daha yıkıldığını belirten Sarısülük, “Ethem’in cenazesine bile polis saldırdı. Kendine ‘Müslümanım’ diyen bir iktidar bu tutumuyla nasıl Müslüman olabilir” diye sordu. (İstanbul/EVRENSEL)


Sendikal Güç Birliği Paltformuna bağlı sendikalar, Gezi Parkı direnişine destek olmak ve polis şidedetini protesto etmek için Taksim’de AKM önünde durma eylemi yaptı. Tramvay Durağı’nda bir araya gelen sendikacılar ve işçiler ‘Her yer Taksim her direniş’ ‘Diktatör istifa’ sloganları attı. Platforma bağlı sendikaların genel başkanlarının yanı sıra eyleme direnişteki ISMACO işçileri de katıldı. Eylemin ardından yapılan açıklamada, hükümetin son bir ayda Türkiye’yi soluk alamaz hale getirdiğine dikkat çekilerek, “Başbakan da kendi halkına tüm dünyanın gözleri önünde zulmetmiştir. Halka şiddet uygulayanlar yargılanmalı” denildi.

ÖNCEKİ HABER

English PEN’den bağımsız soruşturma çağrısı

SONRAKİ HABER

UEFA'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...