13 Mayıs 2011 08:39

Soruyu kardeşlik için sormuş!

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde bahar dönemi sınavlarında 1915’te yaşananlara ilişkin “Ermeniler hainlikleri nedeniyle tehcir edilmiş, yolda açlıktan, soğuktan ölmüştür” şeklinde soru soran Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Polat, amacının öğrencilere resmi tarihi öğretmek olduğunu

Soruyu kardeşlik için sormuş!
Paylaş

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde bahar dönemi sınavlarında 1915’te yaşananlara ilişkin “Ermeniler hainlikleri nedeniyle tehcir edilmiş, yolda açlıktan, soğuktan ölmüştür” şeklinde soru soran Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Polat, amacının öğrencilere resmi tarihi öğretmek olduğunu savunarak, soruyu kardeşlik adına sorduğunu iddia etti.

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Polat’tan “Özrü kabahatinden büyük” bir yanıt geldi. Konuya ilişkin görüşlerini almak için fakülteye gittiğimiz Polat’ın asistanı “Yurt dışına çıkacak” yanıtını vermişti. Ancak akşam saatlerinde ulaştığımız Polat, böylesi bir soruyu bilerek ve isteyerek sorduğunu belirtti. “Ermeni meselesinin anlatılması ders müfredatının gereğidir ve bu konu her yıl bir çok devlette özellikle Batı devletlerinde Ermeniler tarafından (Ermeni Diasporası veya Türkiye’yi savunarak para kazanan Yahudi lobisi) bir şekilde gündeme getirilmekte devletimiz dünya kamuoyu nezdinde küçük düşürülmeye ve Türkiye halkının vahşi gösterilmesine çalışılmaktadır” diyen Polat, tarihçi olarak yaptığı araştırmalar sonucunda asıl katliamın Ermeniler tarafından yapıldığını söylemekten de geri durmadı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Boğaz Köprüsü’nde zincirli eylem: 10 gözaltı

SONRAKİ HABER

‘Talebeler Ali Demir’in elini öpsün’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...