25 Haziran 2013 08:16

Kürt tarım işçileri: Adalet yerini bulacak mı?

İHD Çorum Temsilcisi Sadık Gençaslan, Alaca ilçesinde Kürt tarım işçileri ve köylüler arasında çıkan kavgada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2’si ağır 5 kişinin yaralandığını belirterek, görüştükleri Urfalı tarım işçilerinin “Adalet yerini bulacak mı?” kaygısını taşıdıklarını

Kürt tarım işçileri: Adalet yerini bulacak mı?
Paylaş

Alaca’nın Bolatçık köyünde Şanlıurfalı tarım işçileri ile Bolatçık köyünden Erdoğan ailesi arasında çıkan kavganın ardından İnsan Hakları Derneği (İHD) Çorum Temsilciliği, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Emek Partisinden (EMEP) oluşan heyetin olay yerine gitmesinin ardından hazırlanan rapor bugün açıklandı.

Eğitim Sen Çorum Şubesinde düzenlenen basın toplantısında gerek tarım işçileriyle yapılan görüşmeler, gerekse de Vali Sabri Başköy ve diğer yöneticilerle yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren İHD Temsilcisi Gençaslan, “Görüştüğümüz tarım işçileri bu olayın Türk-Kürt kavgasına dönüşmemesini özellikle istediler. Bir tek sorunları var o da adaletin yerini bulması. Urfalı işçiler ‘Çorum’da demokratik kitle örgütleri ve avukatlar bize sahip çıkacak mı, yoksa biz Urfa’dan avukat mı getirelim?​’ kaygısını taşıyorlar” dedi.

EKMEK DERDİ İLE GELDİLER

Öte yandan Halaf Hülo’nün ölümüne neden olduğu öğrenilen Av. Önder Erdoğan ile babası Murat Erdoğan ve kardeşi Ahmet Erdoğan’ın tutuklanarak cezaevine gönderildiğini ifade eden Gençaslan, şöyle konuştu; “Hepimizin bildiği gibi yaz mevsimiyle birlikte Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden işsiz, geçim sıkıntısı yaşayan aileler ekmek parası kazanabilmek, çocuklarının karnını doyurabilmek amacıyla yerlerinden, yurtlarından ayrılarak yurdumuzun her yerine dağılmaktadırlar. Ekmek kavgası, geçim derdinde olan bu insanlar bizim ilimizde de çokça vardır. Bu insanlar yaşam koşulları zor olan yerlerde çadır kurarak hem çalışıp hem de yaşam savaşı veriyorlar. Kendi yurtlarından, evinden uzakta çalışan bu insanların çocukları da eğitimden mahrum kalmaktadır. Nereye yerleşirse yerleşsinler bunlar bizim misafirlerimizdir. Misafirperver olduğumuzu söylerken bu gibi olaylar nasıl yaşanmaktadır? Ülkede sürekli pompalanan ötekileştirme, yok sayma, din, etnik temelli söylemlerin nerelere kadar varabileceğinin ilginç bir örneğidir. Ufak bir yanlış söylem veya anlaşılma derin çatlaklara yol açabilmektedir. İlçemiz Alaca’nın Bolatçık köyünde böyle yanlış anlamlara yol açacak bir olay yaşanmıştır.” (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuzhurmatu'da intihar saldırısı: En az 10 ölü

SONRAKİ HABER

Hedef gösteren Akit’e tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa