25 Haziran 2013 07:40

Erdoğan, Obama'yla görüştü

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile dün telefon görüşmesi yaptı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, iki liderin görüşmesinde, Suriye konusu başta olmak üzere bölgede yaşananların ele alındığı belirtildi.Açıklamada, “İki lider, Esed rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığı

Erdoğan, Obama'yla görüştü
Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile dün telefon görüşmesi yaptı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, iki liderin görüşmesinde, Suriye konusu başta olmak üzere bölgede yaşananların ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, “İki lider, Esed rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığına işaretle, siyasi çözüm için Türkiye ve ABD’nin birlikte çalışmaya, Suriye Koalisyonunu ve Yüksek Askeri Konseyini desteklemeye devam edeceklerini belirtmişler; terörizmle mücadele konusunda da ortak çalışma ve koordinasyonun süreceğini ifade etmişlerdir” denildi.

Ağırlıklı olarak Suriye meselesinin ele alındığının belirtildiği açıklamada, Bu çerçevede G8 zirvesindeki Suriye gündeminin ve Cenevre II. toplantısının hazırlıklarının da ele alındığı söylendi.

ERDOĞAN OBAMA’YA BİLGİ VERMİŞ

Açıklamada Erdoğan’ın, görüşme vesilesiyle, Gezi Parkı’yla ilgili olaylar hakkında da ABD Başkanı Sayın Obama’ya bilgi verdiği vurgulandı.

Açıklamada, “İki lider görüşme sırasında, basın ve ifade özgürlüğünün yanı sıra, şiddet içermeyen toplantı ve gösteri özgürlüğünün de her iki ülkenin ortak değerleri arasında olduğunu vurgulamışlardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli’den Başbakana yeni lakap: Twitter polisi

SONRAKİ HABER

E.A. davasında uzman çavuş tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...