25 Haziran 2013 07:36

Van’da E.A. için adalet çağrısı

Van Belediyesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (VAKASUM) Bingöl’de uzman çavuşlar tarafından tecavüz edilen 16 yaşındaki E.A. davasında uzman çavuşların tahliye edilmesi kararına tepki göstererek, E.A. için adalet çağrısı yaptı.Bingöl’de 16 yaşındaki E.A’ya tecavüz eden uzman ça

Van’da E.A. için adalet çağrısı
Paylaş

Van Belediyesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (VAKASUM) Bingöl’de uzman çavuşlar tarafından tecavüz edilen 16 yaşındaki E.A. davasında uzman çavuşların tahliye edilmesi kararına tepki göstererek, E.A. için adalet çağrısı yaptı.

Bingöl’de 16 yaşındaki E.A’ya tecavüz eden uzman çavuşlar hakkında başlatılan soruşturma sonrası Asliye Ceza Mahkemesinin askerleri tahliye etmesine Van’da kadınlar tarafından tepki gösterildi. VAKASUM öncülüğünde Kadınlar Çarşısı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan VAKASUM Psikologu Zine Adıyan, mahkemelerin daha önce de benzer skandalı 13 yaşındaki N.Ç’nin ‘kendi rızasının olduğu’ yönünde verdiği kararda gösterdiğini ifade etti. Adıyan, “Kürdistan’da kadın ve çocuklara ilişkin yıllardır süren devlet politikası olarak tecavüz ve istismar, devletin kolluk kuvvetleri (asker, polis, korucular vs.), memurları, devlet yetkilileri tarafında gerçekleştirilmektedir. Varlığı kendi toplumu için tehdit olan bu tecavüzcü devleti ve anlayışını kınıyoruz” şeklinde konuştu. Erkek egemen zihniyet karşısında susmayacaklarını belirten Adıyan “Kürt kadınları olarak her koşulda bedenimize, kimliğimize, kültürümüze ve dilimize yönelik her türlü hiçleştirici ve tahakkümcü eril zihniyete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Ayakların baş olmasından korkuyor

SONRAKİ HABER

Karakollar için soru önergesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...