25 Haziran 2013 07:44

Ayakların baş olmasından korkuyor

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan eski bir korkusunu yeniden dile getirdi.  Gezi eylemlerinden yükselen taleplere yönelik "Ayaklar ne zamandan beri baş olmaya başladı. Böyle şey olur mu" diyen Erdoğan daha önce de 2008 1 Mayıs'ı öncesi işçilere karşı bu ifadeyi kullanarak "Ayaklar baş olursa kıy

Ayakların baş olmasından korkuyor
Paylaş

Hiçbir zaman halkın taleplerine kulak tıkayan bir hükümet olmadıklarını söyleyen Erdoğan, protestoların kışkırtıldığını öne sürdü. Sokaklara dökülen milyonlarca kişi için "Milleti etkilemeyeceklerini biliyorlardı. Aslında başından beri uluslararası çevrelere seslendiler. Kendilerine dışarıdan destek bularak devam etmek istediler" diyen Başbakan,  Çevre hassasiyeti taşıyanlar samimi bulduk, söylediklerine kulak verdik. Temsilcileri saatlerce dinledik. Bakanlar Kurulu’nda o kadar zaman ayırmadık, onları dinledik. Samimi olmayanlar vardı, dürüst değiller. Başbakan Yardımla görüşme sonrası yeniçeri isyancıları gibi konuşanlar vardı. Bazı yazılı ve görsel medyada olanlar, bu tiplere haddini bildirmiyor. Bundan daha büyük haddini bilmemek olur mu? Kalkacaksın sen, Hükümete 'Şu valiyi, şu emniyeti görevden al, şunu açığa al, şunu şuraya götür, bunu buraya götür.' Önce sen haddini bileceksin. Bilmem ne platformuymuş, ne platformu olursan ol. Ayaklar ne zamandan beri baş olmaya başladı. Böyle şey olur mu? Milletin vermiş olduğu bir yetki var. Milletimizin verdiği bu yetkiyi kullanamaz duruma gelirsek o zaman bittik demektir" ifadelerini kullandı.

BREZİLYA'DAKİ DE OYUNMUŞ!

Brezilya'daki halk ayaklanmasının da tıpkı Türkiye'deki gibi bir oyun olduğunu ve aynı odaklar tarafından yapıldığını savunan Erdoğan, Brezilya'nın da Türkiye gibi İMF borçlarını ödemiş bir ülke olduğunu belirtti. Erdoğan, "Başından beri faiz lobisi dedim değil mi? Bu birilerini hoplattı. Bazı çevreleri ciddi manada rahatsız ediyor. Medyanın ne görevler üstlendiğini gördük. Bunların kayıtları var. Görüntüleriyle zaman zaman göstereceğiz. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu oyunları bozacağız" dedi.

ALEVİLERE CHP UYARISI!

Yüzde 100'ün partisi olarak Alevilerin sorunlarına da eğildiklerini savunan Erdoğan, CHP'nin Dersim katliamının mimarı olduğunu belirterek, Maraş, Sivas ve Gazi olaylarında iktidar ortağının CHP olduğunu ifade etti. Alevilerin CHP'nin bu kirli olayını görmelerini, Reyhanlı saldırısından kapılarının işaretlenmesine, Suriye olaylarından, Gezi parkı olaylarına kadar her şeyi CHP'nin organize ettiğini savunan Erdoğan, "Sanal alemde Alevileri kışkırtacak mesajları atanlar, elinden geleni ardına koymayanların arkasında olanlar CHP'nin milletvekilleridir" dedi. "Bu millet için Mevlana ne ise Yunus Emre odur. Hacı Bektaşi Veli'yi Ak Şemsettin'den ayrı düşünmek mümkün değildir" diyen Erdoğan, bütün bu isimlerin milletin hamuru olduğunu kaydetti. CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kastederek bu konuda yargıya gittiklerini kaydeden Erdoğan, "Eğer faşist diktatör görmek istiyorlarsa kendi geçmişlerine, Dersim katliamının mimarı milli şeflerine baksınlar, dönüp kendilerine baksınlar. İşte orada kendilerini görürler" diye konuştu.

Gezi Parkı'na yapılan müdahaleleri savunan Erdoğan'ın, "Teröristlerin paçavraları günlerce orada asılı durdu. Buna biz müdahale ettik" şeklindeki üslubu dikkat çekti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: AB 22'nci faslın açıldığını ilan etmiştir

SONRAKİ HABER

Van’da E.A. için adalet çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...