25 Haziran 2013 04:22

Kerry: Snowden vatana ihanet etti

ABD yönetimi Ulusal Güvenlik Dairesi'ne (NSA) ait gizli belgeleri sızdıran Edward Snowden’a tepki göstermeye devam ediyor. Son olarak Dışişleri Bakanı John Kerry hükümete bağlı bir yayın kuruluşuna verdiği röportajda Snowden’ı vatana ihanet ile suçladı.Amerika’nın Sesi’ne konuşan Kerry, Snowden’ın ge&cc

Kerry: Snowden vatana ihanet etti
Paylaş


Amerika’nın Sesi’ne konuşan Kerry, Snowden’ın geçmişteki vazifesi dolayısıyla bir yemin ettiğini hatırlattı. Güvene dayalı olarak erişilen gizli bilgi ve belgelerin muhafaza edilmesi konusunda ant içildiğini belirten Kerry, Snowden’in bu güveni çiğnediğini ifade etti.

Snowden’in vatanına ihanet ettiğini düşündüğünü belirten Kerry, yaşanan olayın başka hadiselerle bir benzerliğinin olmadığını söyledi.  Kerry, “Bu adam sadece gerçek bilgileri aldı ve ortaya çıkardı. Onun terörle mücadeleyi riske attığını düşünüyorum. İnsanları riske attı” iddiasında bulundu.

Olayın ardından güvenlik konusunda bazı problemlerin yaşanabileceğine vurgu yapan Kerry, “Teröristler artık uzak durması gereken bazı şeyler konusunda bilgi sahibiler. Belki de bu ABD’de hayatlara mal olacak. O bunu yapmadan önce bunları bilmiyorlardı” dedi.

Öte yandan Beyaz Saray, Snowden’ın ülkeden çıkmasına izin veren Çin yönetimine de tepki gösterdi. Günlük basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, kararın Çin hükümeti tarafından kasıtlı olarak alındığını düşündüklerini ve bunun Çin ABD ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

ABD’li yetkililer Hong Kong’dan ayrılan Snowden’in Rusya’da olduğunu düşünüyor.

Snowden için pek çok ülkede destek eylemleri düzenleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da başkanlık sarayına saldırı

SONRAKİ HABER

Ankara'da 20 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...