25 Haziran 2013 04:08

Murat Belge Akil İnsanlar Heyeti'nden istifa etti

Yazar-akademisyen Murat Belge, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı direnişi karşısında kullandığı dil ve sergilediği tutum nedeniyle Akil İnsanlar Heyeti’nden istifa ettiğini açıkladı.Taraf gazetesinde bugün yayınlanan köşe yazısında istifa ettiğini duyuran Belge, "...Başbakan’ın Gezi Direnişi’nin tamamını i&cc

Murat Belge Akil İnsanlar Heyeti'nden istifa etti
Paylaş

Taraf gazetesinde bugün yayınlanan köşe yazısında istifa ettiğini duyuran Belge, "...Başbakan’ın Gezi Direnişi’nin tamamını içermek üzere söylediği sözler, seçtiği adlandırmalar, kullandığı dil, bana da 'kişisel bir hakaret' olarak geliyor ve isabet ediyor” dedi.

Belge, yarın Erdoğan’ın Akil İnsanlar Heyeti’yle yapacağı toplantıya da katılmayacağını açıkladı ve şunları söyledi: “Gezi olayları hiç olmamış, dediğim o hakaretler hiç yokmuş gibi gidip 'Siirt’te şöyle oldu, Urfa'da böyle oldu' diye konuşmayı anlamsız olduğu kadar imkânsız buluyorum. Başbakan, 'Süreç devam edecek' sözünü de söyledi. Umarım devam eder, umarım başarıyla devam eder. Umarım, 'Bu ikisi bir arada yürümez' demekle ben yanılıyorumdur. Ama, benden buraya kadar." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya liderinden 'reform paketi'

SONRAKİ HABER

Afganistan’da başkanlık sarayına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...