13 Mayıs 2011 08:21

Tüzel: Kandan beslenenlere oy yok

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku 3. Bölge Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel çalışmalarını hızlandırdı. Dün Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde Perşembe pazarı esnafını ziyaret eden Tüzel, sendikacılarla da buluştu. Başakşehir’de yüzlerce kişinin katıldığı halk toplantısında konuşan

Tüzel: Kandan beslenenlere oy yok
Paylaş


3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, Kanarya Mahallesi’nde kurulan halk pazarı esnafını ziyaret etti. Ardından geçtiğimiz günlerde Dersim’de yapılan operasyonda yaşamını yitiren 7 HPG’liden Ercan Veske ve Rojvan Serhat Basalak için BDP Bağcılar İlçe Örgütünde düzenlenen taziyeye katıldı. Yaşamını yitiren gençlerin ailelerine baş sağlığı dileklerinde bulunan Tüzel, anaların daha fazla acı çekmemesi için ortak mücadele ettiklerini dile getirdi.

SENDİKACILARLA TOPLANTI

Tüzel, daha sonra BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Osman Ergin ve EMEP İstanbul İl Yöneticisi Seyit Aslan ile birlikte Hava-İş Sendikasını ziyaret etti. Burada Türk-İş ve KESK konfederasyonlarına bağlı sendika yöneticileri ile görüşen Tüzel, sendikacılardan seçim sürecine dair önerilerini aldı, nasıl bir çalışma örgütlenebileceği konusundaki düşüncelerini paylaştı. Tüzel, emek örgütleri ve yöneticilerinde de sokakta gördüğü heyecanı ve çalışmayı görmek istediğini dile getirdi. SES Aksaray Eski Şube Başkanı Songül Beydilli, Haber-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu gibi çok sayıda sendikacının söz alarak düşüncelerini paylaştığı toplantıda KESK Eski Genel Başkanı Sami Evren de, “Blok süreci Mecliste bir grup kurmaktan daha önemli bir süreçtir. Türkiye’de derin devlet ilişkileri tasfiye edilecekse, bu Blok edecektir; Türkiye’de sendikal haklar kazanılacaksa, bu Blok sayesinde kazanılacaktır; özgürlükler konusunda sorunların çözümü konusunda en büyük adımı atacak olan, bu Blokun potansiyeli ve gücüdür” dedi.

‘SOFRAMIZ ACIYA DOYDU’

Tüzel, buradaki toplantının ardından da Başakşehir’de düzenlenen halk toplantısına katıldı.

Çoğu kadın ve genç yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda “Yaşasın halkların kardeşliği” ve “Kürt halkı seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan Tüzel burada da bir konuşma yaptı. Onurlu barış için verilen kavganın mutlaka başarıya ulaşacağını dile getiren Tüzel, kadınlara da seslenerek, “Sizlerin beyaz tülbendini görünce, direnişiniz, mücadeleniz ve kavganız geliyor insanın aklına” dedi. Tüzel, Türk halkının Kürtlerle birlikte bu ortak duyguyu taşıdığını sözlerine ekledi. Fakat hâlâ bunu görmek istemeyen kandan beslenen güçlerin olduğuna dikkat çeken Tüzel; Başbakanın, hep emek güçlerine, “barış” diye alanlara gelenlere saldırdığını belirtti. Başta Kürtler olmak üzere tek bir oyun bile AKP’ye gitmemesi gerektiğini vurgulayan Tüzel’in, “Çünkü, sokaktaki hilebazlığı bunlardan soracaksınız, kaset skandallarını bunlardan soracaksınız. Sınavlarda kopyalar çıkaran yine bunlar. Bu halkın en kutsal bildiği dini değerlerini istismar eden yine bu Başbakan olmuştur” sözleri “Erdoğan halka hesap verecek” sloganlarıyla karşılık buldu. Tüzel, “Soframız acıya doydu. Gittiğimiz her yerde, halk diyor ki, ‘Ben işsizim, ama halkımın özgürlüğü için her şeyi göze aldım’ işte Kürt’ün iradesi budur” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP adayı Ergenekon sanığıyla aynı karede

SONRAKİ HABER

Öcalan’dan savaş uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...